Waterparks på Klubben i Stockholm 12/2

Texas-baserade poppunkbandet Waterparks gör sin första Sverigespelning framför ett halvfullt Klubben i Stockholm. I höstas släpptes bandets tredje skiva Fandom.

Betyg: 3/5

Själv har jag inte lyssnat på bandet särskilt mycket innan, men eftersom de varit ett hett namn och synts mycket i utländska musiktidningar den senaste tiden så ville jag inte missa chansen att se dem live. På skiva är musiken inte något som sticker ut från mängden. Live däremot så gör den sig bättre. Som med många band i genren – energin kan man inte klaga på! Även om det är bara är halvfullt, så är de fans som är på plats väldigt peppade. 

Sångaren Awsten Knight har knallgrönt hår som är nästan självlysande. Han ser till att det inte är något tvivel om vem som är frontman. En från publiken undrar varför gitarristen Geoff Wigington är så tyst. Då svarar Awsten att Geoff minsann pratat med honom hela dagen, Geoff pratar bara med de han gillar. ”Själv så kan jag prata i flera timmar om vaaad som helst” säger Awsten, och det är det ingen som tvivlar på. Konserten består till stor del av mellansnack, eller snarare en sorts konversation mellan frontmannen och publiken. Awsten Knight påminner om den där störige killen i klassen som aldrig kunde vara tyst. Ibland är han nästan på gränsen till för självgod, och jag bara hoppas att den unga publiken kan ta hans sarkastiska och retsamma kommentarer. Exempelvis gör han narr av fansens svenska accenter. De andra två medlemmarna verkar i alla fall glada över att de har några svenska fans överhuvudtaget.

Men, även om Waterparks gör sig bättre live än på skiva så är jag ärligt talat inte extremt imponerad av den här spelningen. De är värda att se live om du får chansen, men om de är något nästa Green Day tvivlar jag på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + tre =

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.