Intervju med snart albumaktuella Misconduct

Rocksoul.se ställde några frågor till Fredrik Olsson som är sångare och gitarrist i Kristinehamns/Karlskoga-bandet Misconduct. De håller just på och arbetar med uppföljaren till senaste skivan One Step Closer som släpptes 2010.

Hur skulle du vilja beskriva Misconduct för någon som aldrig hört er förut?
– Många benämner vår musik som hardcore-punk eller skate-punk men för någon som aldrig hört oss är det enklast att beskriva Misconduct som melodiös punkrock!

Vad fick dig in dig på den sortens musik?
– Vad som fick in mig på punk och hardcore var nog en kombination av många saker. Jag lyssnade mest på hårdrock när jag var mindre och var speciellt pepp på band som Kiss, Wasp, Mötley Crue & Twisted Sisters. När jag började högstadiet upptäckte jag Ebba Grön och började åka skateboard. Via Ebba Grön upptäckte jag Sex Pistols och Ramones, och via skate & snowboard-videos upptäckte jag band som Bad Religion, Pennywise, Dead Kennedys, Nofx etc. Genom alla dessa skatepunk band letade man sig tillbaks till rötterna och upptäckte tidiga hardcore-band som Minor Threat och Gorilla Biscuits och det var dessa band tillsammans med Bad Religion som fick mig att vilja spela musik och starta ett eget band.

Ni håller på med ny skiva just nu? Vad kan du berätta om den?
– Yes, det stämmer! Vi jobbar för fullt med vårt kommande album. Just nu sitter jag och gör klart förproduktioner till vår producent på alla låtar som jag skrivit till nya plattan.

Den kommer bli en naturlig fortsättning på vårt senaste album One Step Closer men samtidigt en vidareutveckling och ännu mer varierad. Jag har aldrig varit så nöjd med någonting vi gjort förut som när vi var färdiga med inspelningen av One Step Closer, men just nu känns det som att nya plattan kommer bli ännu bättre! Vad det gäller vår utveckling musikaliskt så är låtarna ännu mer melodiösa, mer varierad sång, lite svängigare och det kommer även vara ett tyngre och luftigare sound. Vad det gäller influenser så influeras vi av all sorts musik.

Just nu har nya plattan inget namn utan går under arbetsnamnet ”Fight Back”. Den kommer att släppas efter sommaren.

Ni har varit ganska mycket i Tyskland och spelat som jag förstått? Hur kommer det sig?
– Yes, vi var väldigt tidiga med att turnéra i Tyskland och fick ett litet break där redan med vårt första album och sen har det bara rullat på. Tyskland är ett av de länder där Misconduct alltid har funkat bra och det är också här vi har spelat för störst publik.

Ni har spelat förband till många stora band? Är det någon/några av de spelningarna/turnéerna du minns extra väl eller är extra stolt över?
– Första spelningen tillsammans med Bad Religion var väldigt speciell eftersom vi var inbjudna av bandet som special guests på deras jubileum samt att det är ett av de banden som gjorde att jag ville starta mitt eget band. Europaturnén vi gjorde med Dropkick Muphys 2011 var helt fantastiskt kul och även när vi spelade med Rise Against! Det var också en grym upplevelse att spela med Slipknot & Korn i Tyskland.

Har du spelat med något av dina favoritband?
– Bad Religion, Rise Against, AFI, Anti-Flag, CIV, Gorilla Biscuits, Sick Of It All etc…

Hur var det att turnera med AFI som är ett av mina personliga favoritband?
– Det var hur grymt som helst! Jag älskar själv AFI och har följt dom så länge jag kan minnas. Vi gjorde bland annat en Kanada-turné tillsammans med dem och Davey Havoc var en helt fantastiskt snäll snubbe och även resten av bandet. Grymt band! Grym turné!

Vilka är dina bästa tips till andra band som vill nå ut med sin musik?
– Att aldrig ge upp och bara fortsätta kämpa! Försöka att synas på alla bra sociala medier som inte fanns när vi började. En dag så bara händer det!

Har du någon musik du lyssnar mycket på just nu som du skulle vilja tipsa om?
– Just nu är jag inne i en period där jag lysssnar mycket på Alkaline Trio och The Loved Ones men om någon missat Bad Religion’s senaste platta så måste ni lyssna på den.

Vad har ni för framtidsambitioner och drömmar?
– Göra ännu bättre skivor, sprida positiv energi och inspirera folk genom vår musik samt turnéra på alla ställen i världen där vi ännu inte varit!

TEXT: Rosanna Rundlöf

https://www.facebook.com/misconductswe

Kolla in videon till Misconduct’s låt Closer från senaste skivan här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...