Marilyn Manson – tillbaka med nya albumet ”Born Villain”

MarilynMansonAlbumCover_0322120
RECENSION: Manson håller måttet och bjuder in såväl gamla som nya fans. Betyg: 4/5

Marilyn Mansons åttonde album Born Villain släpptes den 1 maj 2012. Själv beskriver Manson albumet som ”suicide death metal”. Albumet inleds med låten Hey, Cruel World som kickar igång ett album fyllt av Mansons så välkända och karaktäristiska sound. Några överraskningar dyker det inte upp under skivans gång, det är den Manson vi känner till som verkar hålla sig till samma typ av känsla och upplägg av musik och sång. Varken till Mansons fördel eller nackdel skulle jag vilja påstå. Han är redan ett så pass etablerat namn att han har sin trogna skala av fans att det här absolut håller hela vägen ut. Låten You’re So Vain som är sista låten på albumet sticker ut lite extra och blir tillsammans med Murderers Are Getting Prettier Every Day albumets höjdpunkt. Det är ett album som håller kvar sina trogna fans genom den typiska Manson-musiken men samtidigt känns den nygjord och välarbetad. Det är sällan något som Manson direkt krystat ut i brist på annat. Born Villain är ett album för såväl gamla Manson-anhängare som nya.

TEXT: Sophia Skoglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...