Billy Talent på Berns 18 juni

Billy Talent1

LIVERECENSION: Punkrockband brukar inte spela på vackra lokalen Berns i Stockholm, men under kristallkronorna gjorde i måndags det kanadensiska bandet Billy Talent ett undantag. Betyg: 4/5

– It feels like we’re playing at the Titanic, säger sångaren Ben Kowalewicz under spelningen och syftar antagligen på lokalens utseende. För inte kan han mena att det är någon begravningsstämning på Berns den här kvällen. Jag själv har i alla fall aldrig sett det gå så vilt till på någon spelning på Berns. Publiken knuffas, hoppar in i varandra och crowdsurfar, vilket vakterna gör ganska klart att det inte är okej. Vakterna på exempelvis Fryshuset hade nog agerat något annorlunda om man säger så. Här är det hårda bud som gäller.

Sist Billy Talent spelade i Stockholm var det på Arenan, och något större publik än nu. Jag tror det beror på både det faktum att de ännu inte släppt sin nya skiva och att det är 18-årsgräns. Det är dock en hel del rosahåriga tjejer med sina mammor på plats. Annars är publiken väldigt blandad, vilket är roligt att se.
Billy Talent bjuder på låtar från sina tidigare skivor och samt nya låten Viking Death March från kommande femte skivan som släpps i september.

Innan spelningen lyssnade jag igenom Billy Talents gamla skivor och återupptäckte deras musik. De är verkligen fantastiska även efter nästan 20 år som band, och efter den här kvällens spelning ser jag inte att det skulle vända. Live och med energin från främst sångaren Ben gör den sig ännu bättre. Man går ifrån en Billy Talent-spelningen med känslan av att man är oövervinnerlig. Punkrock blir inte mycket bättre än såhär.

TEXT: Rosanna Rundlöf

Vi träffade Ben Kowalewicz och Aaron Solowoniuk innan spelningen för en intervju, missa inte att läsa den när den kommer upp på Rocksoul.se inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...