Electric Alice – At The Funeral Home

electric alice0
RECENSION: Poetisk rock från Kalmar.

Vi på Rocksoul.se tycker mycket om när band själva tar initiativ till att få synas på hemsidan. Dessutom så älskar vi mejl. Så vi blev mer än glada när ett mejl från Marcus Ferrari dök upp i mejlkorgen. Marcus Ferrari spelar gitarr i bandet Electric Alice som släppte skivan At The Funeral Home nu 2012. I mejlet beskriver han Electric Alice som ett poetiskt rockband.

Det som först slår mig är att bandets sångare har en väldigt karaktäristisk röst som genast gör mig intresserad. Inte heller kan jag någonstans klaga på att övriga bandmedlemmar inte medverkar till en god sinnesstämning. Det märks tydligt att det här är ett band med sammansvetsande musiker. De låtar som i mina högtalare glänser lite extra är utan tvekan Down The Road, Nothing More och Berlin. Poetisk rock är en bra benämning på vad man kan förvänta sig av det här bandet. Det kan låta en aning klyschigt men jag skulle vilja påstå att det trots allt är vad som gör denna musik mest rättvisa.

Enligt Marcus Ferrari har bandet fått en hel drös med positiva recensioner i samband släppet av At The Funeral Home. Jag kan inte säga annat än att jag förstår denna goda respons eftersom detta är ett band man verkligen bör hålla ögonen på i framtiden.

Lyssna HÄR.

TEXT: Sophia Skoglund
FOTO: Pressfoto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...