Seremedy: ”Vi experimenterar gärna med både musik och stil!”

seremedy-20120
INTERVJU: Seremedy bildades 2010 och har trots sina två år som band hunnit med att få skivkontrakt med Ninetone Records/Universal Music, åkt på turné i Japan och blivit välkända i sitt hemland Sverige. SEIKE (lead vokalist), YOHIO (gitarr, backup vokalist) och JENZiiH (basist) snackar om debutalbumet, turnélivet och vad som kan förväntas av bandet i framtiden.

Om ni skulle beskriva bandet för någon som aldrig hört talas som er, hur skulle du då beskriva er?
YOHIO: Ett band med mycket färger och blandad musik.
SEIKE:
We are a modern freakshow. Seremedy är här för att underhålla, så vare sig du tycker om vad vi gör eller inte så kommer du garanterat att ha roligt med eller åt oss. Give us a try, och vad du än tycker så tackar vi för din tid.
JENZiiH:
Det finns inga gränser.

Vad kan vi förvänta oss från ert debutalbum Welcome to our Madness?
– Allt, och lite till. Försök att sätta in bandet i en musikgenre efter att ha hört hela albumet. Ingen av oss tycker om att hålla oss till ett sound utan experimenterar gärna med både musik och stil!

Har ni någon personlig favoritlåt på plattan?
YOHIO och SEIKE: closure
JENZiiH: SIREN (falling down)

Hur har arbetet kring albumet gått, har det varit mer krävande än ni trott eller ungefär som ni förväntat er arbetsmässigt?
SEIKE: Det har varit mer förvirrat än jag trodde, men resultatet blev ändå ett bra första album.
YOHIO:
Det var ungefär så krävande som jag trodde.
JENZiiH:
Förväntade mig att det skulle vara jobbigare faktiskt.

Bandet startade år 2010 och har redan varit på turné i Japan och nått stora framgångar både där och i Sverige. Hur påverkar all denna uppmärksamhet er som personer och som band?
SEIKE: Vi har tvingats göra större framsteg än vad som är mänskligt möjligt på mindre än två år, både på gott och på ont – men det har mest varit en bra motivation och med ett fast mål att uppnå.
YOHIO:
Inte så mycket som person, men man måste prestera mer som band.

Vad är det allra bästa med att vara ute på turné och vad är det sämsta?
SEIKE: Det är roligt att vara med bandet och att spela på olika typer av ställen inför olika typer av publik. Dock är det påfrestande att aldrig riktigt kunna slappna av. Det är ofta väldigt stressigt.
YOHIO:
Man känner sig fri och lever livet. Det dåliga är att man blir väldigt trött.
JENZiiH:
Bästa är att få stå på scen. Sämsta är stressen, men det är ändå värt det.

Har det hittills hänt något obehagligt, t.ex. en alltför efterhängsen beundrare?

– Japanska tjejer som följde efter oss till hotellet efter spelningarna och satt utanför våra rum. Det var ganska obehagligt.
Liknande saker har hänt även i Sverige. Klart att det är kul att vara uppskattad, men man måste ändå dra en gräns.

Många drömmer säkerligen om att slå igenom, få kontrakt hos skivbolag och dra iväg ut i världen som ni. Har ni något speciellt ni skulle vilja säga till dessa människor?
JENZiiH: Ge aldrig upp.
YOHIO:
Gör alltid erat bästa, och bara för att saker går dåligt i början så betyder det inte att det inte kommer att bli bättre sedan.
SEIKE:
Du ska veta vad som krävs, prioritera det och aldrig ge upp. Skit i vad andra säger, tycker och tänker. Det spelar ändå ingen roll. Så länge du och ditt band tror på det ni gör så är det den känslan som du ska hålla fast vid och gå på. Allt annat är ändå bara åsikter som inte delas av alla. Det finns människor som lever för att hata. Var inte en utav dem och fokusera istället all den energin på att nå ditt mål. Ingenting annat är relevant.

Har det hänt något pinsamt under en spelning, t.ex. tappad mic eller halka på scenen?

SEIKE:
Något händer alltid. Det är oundvikligt. Står man och oroar sig för sådant så glömmer man bara bort det viktigaste: att ha roligt!
YOHIO:
Ljudet försvann helt plötsligt ifrån förstärkaren under en spelning så jag spelade utan ljud under en hel låt. Ljudteknikern märkte ingenting trots att jag signalerade.
JENZiiH:
Jag slagit ner SEIKE’s micstativ under två spelningar.

Hur gör ni för att behålla fokus?

YOHIO:
Jag kollar utan att tänka.
SEIKE:
Jag andas.
JENZiiH:
Slappnar av.

Vad är bandets starka sida och vad bör ni förstärka ännu mer?
SEIKE: Vi måste absolut bli bättre på alla plan, och det jobbar vi på konstant varje dag men jag måste berömma vår disciplin. Alla är målmedvetna och gör vad som krävs av dem. Vi utvecklas ständigt och snabbt!

Sist men inte minst, varför ska vi alla köpa Welcome to our Madness och vad kan vi förvänta oss av Seremedy 2012 och i framtiden?
JENZiiH:
Det finns någonting för alla i albumet.
YOHIO:
Ni ska köpa albumet eftersom att vi har kämpat med det väldigt länge, och det är väldigt gott och blandat. Självklart så vill vi gärna att ni köper skivan istället för olaglig nerladdning, dock uppmuntras det att ni lyssnar på Spotify!
Ni kan förvänta er att vi kommer att dyka upp lite överallt i olika sammanhang i framtiden, så håll öron och ögon öppna.
SEIKE:
WORLD DOMINATION.

www.facebook.com/seremedy
www.seremedy.com
www.twitter.com/seremedy

TEXT: Sophia Skoglund
FOTO: Pressfoto

Kolla in videon till No Escape här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...