Trivium viftar med heavymetal-flaggan

Trivium
INTERVJU: Vi träffade basisten Paolo Gregoletto från amerikanska trashmetalbandet Trivium efter deras spelning på Metaltown i Göteborg i somras. Deras musik är influerad av många olika genres men främst heavy metal. ”Vi försöker skriva sånt vi själva vill lyssna på”, förklarar Paolo.

Paolo har en svensk flagga på bordet framför sig som han fick uppkastad från scen. Han berättar att de definitivt försöker spara allt de får från sina fans!
De har nyss avklarat sin spelning på Metaltown i Göteborg och Paolo är nöjd med dagen hittills.
– Det var rätt galet idag! Jag skulle definitivt säga att den är topp fem av alla spelningar vi gjort här. Det verkar som att för varje gång vi kommer tillbaka så har vi mer fans här.

Har du några minnen från era tidigare besök här?TriviumIntervju4
– Förra gången spelade vi med In Flames. Det var väldigt stora spelningar. Vi har turnerat med dem mycket så vi är rätt nära. Vi har alltid kul tillsammans. Igår gick vi till deras restaurang 2112 här i Göteborg. Good times!
Ska du se dem ikväll?
– Oja! Kanske inte från scenen för de kommer ha mycket pyroteknik.
Känner du till någon annan svensk musik?
– Ja, bara om man kollar på den här staden så har den producerat många av mina favoritband! Jag älskar Soilwork, de har varit en stor influens för mig.
– När det kommer till svensk musik så har Matt stenkoll! Alla dessa metalband som kommit från Göteborg har varit stora influenser för oss.

Gillar du att gå på festivaler själv, när du inte spelar på dem?
– Ja när möjlighet finns! Jag minns knappt sist jag gick på en festival vi inte spelat på, för vi är aldrig hemma. I Florida där jag kommer ifrån finns det inte heller mycket festivaler för rockmusik.
Det är annorlunda i Europa?
– Ja, väldigt annorlunda! Vad jag gillar med de här festivalerna är att folk kommer och campar i flera dagar, det är feststämning och superbra line-ups.

”Om man kollar på Download och Rock am Ring så ser det ut som en krigszon! Jag fattar inte hur folk kan sova. Det är jätteäckligt.”

Har du någonsin campat och bott i tält?
– Nej, jag vet inte om jag skulle klara av det. Kanske på den här, för det ser ganska rent och trevligt ut.
Jag tror inte det är så rent och trevligt här…
– Well, om man kollar på Download och Rock am Ring så ser det ut som en krigszon! Jag fattar inte hur folk kan sova. Det är jätteäckligt. Det var så mycket lera på Download. Om någon kan sova en liten stund på de där festivalerna kan de sova vart som helst.

TriviumIntervjuHur skulle du vilja att er musik beskrevs?
– Om någon kallar oss heavy metal är det helt okej. Det har varit många genres inom metal som influerat vår musik. Men vi försöker göra vår grej, och vifta med heavymetal-flaggan världen över.
Vad fick in dig på den sortens musik?
– Bandet som fick mig in på heavy metal var Metallica. Jag hade spelar bas i några år då jag hörde Metallica på radio och tyckte det lät fantastiskt. Det var mycket bättre än det jag lyssnade på då, vilket var pop-punk och vanlig rockmusik. Efter det kom jag in på mer heavy musik.

Ni släppte er femte skiva In Waves förra året. Är du nöjd med den och med responserna till den?
– Ja, i Europa har det varit vårt mest framgångsrika album! Varje gång vi öppnar med In Waves så får den det bästa mottagandet under hela spelningen. Jag skulle inte ändra någonting med det.

Har ni några planer på nästa album?
– Ja, vi skriver på det nu medans vi turnerar. Vi har cirka fem månader kvar av turnén och kommer fortsätta jobba med det i början på 2013.
Så ni är den typ av band som skriver på turné?
– Ja, vi skriver alltid! Matt, Corey och jag spelar alla gitarr, så vi kan alla skriva riffs och dela idéer med varandra.
Kan du berätta lite om er framtida musikaliska riktning?
– Det enda jag kan säga just nu är att vi vill bli lite mer aggressiva. Vi försöker skriva sånt vi själva vill lyssna på. Vi vill inte ha korta låtar, vi vill ha långa låtar med många olika delar och riffs. Vi försöker göra det bästa albumet som Trivium kan göra!
– Hittills har de nio låtarna vi skrivit varit bra startpunkter på dit vi vill komma.

Vilken är den bästa komplimangen ni någonsin fått för ert band och musik?
– Något vi fått höra på sistone är att vi låter så bra live och att vi är ett tajt liveband! Vi har inte alltid varit det och det har tagit några år för oss att komma dit.

”Självklart vill man att ens band ska bli enormt. Men pengar och berömmelse är inte det viktigaste. Det är att man verkligen trivs med det man gör.”

Tror du det finns något typiskt Trivium-fan?
– Jag tror inte det! Jag har träffat 11,12-åringar upp till 40- och 50-åringar och alla är helt olika. Det är metalheads och helt vanliga människor. Det är helt random. Det är något jag älskar med vårt band, att vi attraherar alla sorters människor.

Vad är din drivkraft, vad får dig att fortsätta göra det här?
– Bara det att jag tycker så mycket om att spela och skriva musik. Jag behöver inget mer än det här. Jag är lycklig som är i ett band det går bra för och att vi får fortsätta turnera. Jag är inte så kräsen, så länge jag kan leva ett bekvämt liv och göra det här så är jag lycklig, även om vi aldrig skulle komma längre än såhär.
Så framgång är inte så viktigt?
– Jag menar, bara tills man kommit till den punkt då folk känner till en. Självklart vill man att ens band ska bli enormt. Men pengar och berömmelse är inte det viktigaste. Det är att man verkligen trivs med det man gör.

Har du något motto?
– Hm, jag försöker komma på något som inte är så klyshigt… Jag vill helst inte använda ”You only live once” men på något sätt är det faktiskt sant. Man ska njuta av livet, vara med sina vänner, bli inte förbannad på småsaker.

TriviumIntervju6Har du några tatueringar?
– Nej, faktiskt inte! Jag har aldrig velat ha en. Nick väger upp för mig och Corey som inte har några taueringar. Det är lite lustigt. Det har blivit lika ovanligt för någon i ett band att inte ha tatueringar som det var att ha tatueringar förut.
Tycker du det är fult med tatueringar?
– Nej nej, jag tycker det är awesome! Det finns många duktiga tatuerare, några av mina vänner är det. De har alltid velat tatuera mig, men jag säger nä, det är inget för mig. Jag tycker att tatueringar verkligen ska betyda något för en om man ska skaffa en.

Vad lyssnar du på för musik just nu, är det något du skulle vilja rekommendera?
– Jag är väldigt splittrad när det kommer till musik. Det enda jag inte gillar är country. Jag gillar att lyssna på random musik när jag flyger. Det senaste jag lyssnade på var ett band som ska vara förband till oss i höst, Upon A Burning Body.

Vad är det bästa med att vara i Trivium?
– Att få turnera över världen, äta god mat, skaffa nya kompisar. Utöver spelningarna så är det det bästa!

Vad har du för framtida ambitioner med Trivium?
– Att få fortsätta göra det här så länge vi kan och fortsätta växa!

TEXT: Rosanna Rundlöf
FOTO: Markus Lundqvist

Trivium spelar den 30 oktober i Malmö på KB, den 31 oktober i Stockholm på Arenan och den 5 november i Göteborg på Trädgår’n.  Förband blir As I Lay Dying, Caliban och Upon A Burning Body.

Kolla in videon till In Waves här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...