Fatal Casualties – Ett nytt band att upptäcka

RECENSION: Nyfikna som vi är och alltid lika pigga på ny musik så kastade vi oss över Fatal Casualties på Spotify och kikade även in på deras Youtube-kanal.

Bandet har, enligt bandmedlemmen Ivan Hirovonen, ett band med internationell ton som börjar uppmärksammas ute i Europa. Bandet har inte själva gett någon definition av sin musik och jag har själv svårt att placera band i genre. Men i mina öron så är Fatal Casualties ett band man själv måste höra och skapa en egen åsikt kring. Det är alltid spännande och roligt med svenska band som lyckas visa upp sig och uppmärksammas utanför Sveriges gränser.

För mig så var låtarna Not For You och Toys de låtar som sken lite extra mycket. Förhoppningsvis kommer vi få se Fatal Casualties mycket mer och i större utsträckning. Men att finnas med på Spotify är i mina ögon en mycket bra start och säger mycket om bandets potential. Jag kan inte direkt heller likna bandet med något annat band utan ni får helt enkelt upptäcka bandet på egen hand. De tillhör en genre som jag vanligtvis inte brukar lyssna på men det är alltid lika spännande att upptäcka och utforska nya och fler band och musiker. Och jag anser att Fatal Casualties verkligen är värda att man tar sig tiden att lyssna och njuta av ett svenskt band på väg mot toppen!

TEXT: Sophia Skoglund

http://www.youtube.com/user/FatalCasualties/videos
http://www.fatalcasualties.com/
Lyssna på nya EP:n Paria:
http://open.spotify.com/artist/2DJqakkEqGgmypCiI5VX4d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...