Volvofestivalen i Göteborg den 8 september

LIVERECENSION: Volvo arrangerade spelningar i Bältesspännarparken och på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Spelade gjorde bland annat Den Svenska Björnstammen, Timbuktu och Teddybears. Här är Rocksoul.se’s recensioner från dagen!

Den Svenska Björnstammen – 3,5/5
När Volvo lanserar en ny lastbil passar de på att bjuda till folkfest. Lite tråkigt är dock att man bokat ungefär samma band som Göteborgs Kulturkalas som ägde rum i början av augusti. Då fylldes Götaplatsen varje kväll, men inte lika många är sugna på repriser. Den Svenska Björnstammen är ett av banden som återvänder. Norrköpingsborna var fantastiska den sena sommarkvällen, men även nu klockan tre på dagen på en betydligt mindre scen är det bra. De kör nästan samma låtar som då, det är överhuvudtaget väldigt likt. Men det är på något sätt familjärt på ett behagligt vis, även om man hade kunnat anstränga sig för att göra något nytt. Det är skönt att se en grupp som inte tar för givet att få spela för människor och inte gör allt för att verka kaxiga. Man håller små trevliga tal och föreslår att man skall dansa (läs: FÖRESLÅR att man skall dansa, vem gör det nu förtiden?). Sammanfattande fastslår björnarna att de är Sveriges mysigaste band, även om de ligger i ide.

Timbuktu feat. Chords & DJ Amato – 2/5
Timbuktu som även han spelade på Kulturkalaset i augusti gör till skillnad från Björnstammen en helt ny spelning, vilket är kul. Mindre bra är dock att det denna gång är väldigt mycket sämre. Senast var det ett stort band med blåsinstrument och hela paketet, nu är det tre killar på scen. Timbuktu och rapparkompisen Chords längst fram på scenen, och en väldigt trist DJ står bakom dem och trycker på play. Det blir mer fokus på hiphop till skillnad från Jasons lite funkigare stil han haft på senare år, och det borde jag kanske förutsett om jag kollat upp fakta innan spelningen. För sex år sedan spelade det här gänget tydligen ihop, och Timbuktu då var inte så pampig. Men även om jag är ganska besviken då jag hade förväntat mig mer dans kommer det ljusglimtar, som Ett Brev och andra låtar man inte fått höra på länge. Jag är dock glad att det här var en nostalgisk spelning och inte en återvändo för snabbt-prat-lyriks-Timbuktu.

Teddybears2Teddybears – 4/5
Det är alltid som mörkast före soluppgången, det uttrycket kan man använda till nästan allting. Typ som att kvällens sämsta och bästa konsert kommer efter varann. Men lite fel är det, för det var inte soluppgången, utan mörkret vi väntade på. Draperiet flyger ner och den stora tv-skärmen lyser upp dagens andra björnstam, Teddybears från Stockholm. Senast jag lyssnade på bandet som fram tills 2006 hette Teddybears STHLM var 2004. Sedan försvann dem lite, bara för att komma tillbaka och ha gjort musik med Iggy Pop och blivit stora i USA. Dessutom har de skaffat sig stora björnhuvuden med lysande röda ögon som är sådär vardagsläskiga. Måndags-rå musik. Precis som tillexempel Maskinen är det lite uppseendeväckande, men precis tillräckligt för att göra dem än mer populära. Riktigt bra. Till Cobrastyle och Get Mama A House får de Trädgårdsföreningen att dansa.

TEXT & LIVEFOTO: Nicklas Gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...