The View på Debaser Slussen 24:e september

the-view-image-1-8037692221

LIVERECENSION: Skotska indierockbandet The View spelade på Debaser Slussen, sin första Stockholms-spelning någonsin och imponerade stort.

Det är ganska märkligt att The View aldrig varit i Sverige innan denna turnén, inte ens i Skandinavien. De har ändå släppt fyra skivor nu och är ett av de mest etablerade indierockbanden i Storbrittanien.

För några år sedan var de kanske mer inne än vad de är nu. Men trots allt så är det ändå mer folk än vad jag trodde som dykt upp på Debaser Slussen. Det är inget förband så de går punktligt på scenen kl 21 och drar igång med Underneath The Light från förra skivan.

The View’s musik är omöjlig att vara stilla till, och det är omöjligt att inte bli glad. Det är sån musik man inte kan lyssna på om man känner sig nere för då är den bara irriterande happy. Jag älskar deras charmiga skotska dialekt, även om den ibland är omöjlig att förstå.

Jag tänker mig att de måste tycka den svenska publiken är rätt tråkig, de flesta står som statyer (vilket är ofattbart). Med undantag för några överförfriskade killar i första ledet som röjer loss. The View är väl mer vana vid ölflaskor som kastas och crowdsurfing på klubbar i England eller på stora festivalscener som Leeds och Reading.

Men så var det ju trots allt The Views första Stockholmsspelning. Jag tycker det var den bästa spelningen jag sett på länge och det är inte ofta ljudet är så bra som det var då på Debaser. De är beviset på att indierock á la Libertines inte är död. Jag tror alla som bevittnade den här spelningen vill se mer av The View i Sverige i framtiden.

TEXT: Rosanna Rundlöf

Håll utkik efter vår intervju med gitarristen Kieren Webster som vi träffade innan spelningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...