August Burns Red + The Devil Wears Prada + Veil of Maya på Brewhouse

LIVERECENSION: Metal, metal, metal! August Burns Red, The Devil Wears Prada och Veil of Maya spelade på Brewhouse i Göteborg. Här år vår skribent Nicklas Gunnarssons recensioner från kvällen.

”Toner som liknade ett speedat Super Mario-spel strömmade ut i verserna och annars lät det som det brukar i den här genren.”
Veil of Maya: Betyg: 2/5
När linupen för August Burns Reds höstturné släpptes var det för bra för att vara sant. Både Whitechapel och The Devil Wears Prada som support? Det visade sig snart också vara för bra, när Whitechapel fick lämna och Veil of Maya ersatte. Inte riktigt samma nivå. Bättre blev det inte av att hela deathcore-genren låg hemma i sorg då Mitch Lucker från Suicide Silence gått bort dagen innan.
När bandet väl stod på scen besannades farhågorna. Toner som liknade ett speedat Super Mario-spel strömmade ut i verserna och annars lät det som det brukar i den här genren. Precis som många metalband var de medelmåttiga. Det som räddade dem var att de hela tiden höll humöret uppe. Efter den oerhört dåliga starten tog sig både publiken och bandet samman. Och det blev medelmåttigt.

”Min enda fråga är, varför ser de så arga ut när allt går så bra?”
The Devil Wears Prada: Betyg: 4/5

Ingen klarar av att skrika så bra som Mike Hranica gjorde för något år sedan livet ut, det borde jag förstått. Nivån han låg på fredagskvällen på Brewhouse är långt högre än standard, men för att vara mannen jag betraktat som världens bästa var det inte vad jag hade hoppats på. När han väl skrek var det bra, men ofta blev han andfådd eller trött och fick antingen ”prata” ut textrader eller vara helt tyst. Verkligen synd. Men utöver det var det enda minuset att de bara fick spela nio låtar. Vad de kan dra på!
Bandet är verkligen veteraner inom scenen och visade det. De är duktiga på att göra setlists (och har framför allt låtar till att göra bra setlists) och vet också hur man håller en publik på tåspetsarna i 45 minuter. Man plockade ut det bästa från de två senaste skivorna och EPn, men en liten överraskning. Vad Constance gör där vet jag inte, men till och med den lyckas de framföra riktigt bra. Min enda fråga är, varför ser de så arga ut när allt går så bra? Det är väl metal antar jag”¦

”Bättre underhållning en fredagskväll får man leta länge efter.”
August Burns Red: Betyg: 4,5/5

”Tack, det här har varit den bästa konserten på turnén”. Den meningen har man ofta fått höra som publik, men jag tvivlar på att jag faktiskt vart på särskilt många ”bästa på turnén”. Men när August Burns Red säger det tror jag dem. Sångaren Jake Luhrs håller inte inne med sitt smicker, men Brewhouse som gungar vilt fram och tillbaka förtjänar det. Inte lite mäktigt. Luhrs är till och med tvungen att tacka säkerhetsvakterna för deras fantastiska insats. Den här kvällen hade det varit oförskämt att inte göra det.
Musiken och bandet i sig är både tekniskt och rejält underhållande. Ett extra trumset sattes upp och basisten och trummisen körde ett solo (heter det verkligen så om det är två personer som gör det?) som var så bra ihopsatt så att det inte blev tråkigt på fyra eller fem minuter. Helt i klass med Stomp eller liknande. Anledningen till betyget är dock att jag bara ger femmor till konserter jag vet att jag aldrig kommer glömma. Det här kommer jag inte alltid att minnas, men bättre underhållning en fredagskväll får man leta länge efter.

TEXT: Nicklas Gunnarsson
LIVEFOTO: Ferbie Chez

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...