Miss May I + Texas In July + Hearts In Hand på Sticky Fingers

missmayi_1455_mindre
LIVERECENSION: Miss May I spelade tillsammans med förbanden Texas In July och Hearts in Hand på Sticky Fingers i lördags den 15 december. Läs vår skribent Nicklas Gunnarssons recensioner från kvällen här nedan!

Heart In Hand – Betyg: 3/5
Heart in Hand är det typiska förbandet. Är de så medelmåttiga för att de inte vill stjäla showen eller för att de inte hittat sig själva än? Stundvis är det svårt att veta när låtar börjar och tar slut. Men om det nu var en låt på 30 minuter så hade den potential, det var bara det där lilla extra som saknades. På deras bästa låt, Only Memories, görs det tydligt att även de andra spåren behöver en något mjukare gitarr, en bas som inte följer gitarrerna låtarna ut eller en lite mindre deppig sångare. Men även om de är ett vanligt förband är de ett ganska bra sådant. Den tunga basen inne på Sticky Fingers värmer upp från vinterkylan.

Texas In July – Betyg: 4/5
Aldrig har ett intro så tråkigt som Texas in Julys varit så bra. Det blev en ”vad händer nu?”-känsla även om man egentligen visste svaret. Allsång, Cry Wolf börjar och amerikanerna börjar studsa omkring på scen. En handgranat av hanterbar ilska, tunga riff och en fanatisk sologitarr smällde gång på gång av rakt i ansiktet på en. Åtminstone på halva publiken, de som faktiskt var där för att lyssna på musik. En ilsken anmärkning måste gå till majoriteten som uppenbarligen betalade 180 kronor för att stå på en balkong och dricka öl. Men det hindrade inte Pennsylvania-gubbarna som inte har så mycket med Texas att göra. Om man måste lägga in en negativ kommentar så var låtlistan utöver öppnande och avslutande låtarna inte klockren, platsen där It’s Not My First Rodeo borde varit gapade tom.

Miss May I – Betyg: 3,5/5
När man störde sig på att många stod frånvända scenen under förbanden blev man riktigt irriterad när de stod kvar även under huvudnumret.  Senast Miss May I besökte Göteborg var publikreaktionen något starkare, men musikaliskt var de faktiskt bättre idag. Med längre speltid, människor som betalat för att se just dem och nytt material tog man för sig riktigt ordentligt på scen. Men hela publikproblemet verkade inte störa dem avsevärt, tydligen har de ”längtat till just Sverige och Göteborg under hela USA-turnén” och tycker att vi är väldens bästa publik. Dessutom var det här den bästa publikreaktionen under hela turnén de är på nu, som pågått i två veckor. Och där rök ett poäng från mitt betygsättande. Man kan fjäska när publiken faktiskt skulle kunna tro en, men om alla där synar det blir det bara löjligt. Utöver det pinsamma fjäsket var det en klart sevärd konsert.

TEXT: Nicklas Gunnarsson
LIVEFOTO: Mikaela Watsfeldt (Se fler bilder från spelningen HÄR.)