Undrar lite hur The Killers är på Globen idag?

KRÖNIKA: Idag spelar amerikanska rockbandet The Killers på Globen iTheKillers_zpsc8b609f1 Stockholm. Jag är inte där. Det är konstigt hur livet kan utvecklas. För några år sedan var de ett av mina absoluta favoritband och längtade efter den dagen jag skulle få se de i min hemstad. Och nu när det skulle kunna inträffa så bryr jag mig inte så mycket längre.

Jag måste erkänna några saker.
1) Jag brukade dagdrömma om mitt framtida bröllop med sångaren Brandon Flowers och hur fint efternamn jag skulle få. Flowers liksom. Hur fint?!
2) När de spelade på Hultsfredsfestivalen 2009 försökte jag få en intervju. Jag skrev i min ansökan att jag helst ville prata med Brandon. Jag fick svaret ”Brandon kan bli svårt att fixa, möjligen kan det bli en intervju med trummisen”. Jag sörjde det svaret väldigt länge. Det såg in i det sista inte helt omöjligt ut att jag skulle få intervjua trummisen, men det slutade med att det inte blev av.

Deras spelning på Hawaii-scenen var hur som helst fantastisk. Jag gav den 5 av 5 i betyg. Det var HELT berättigat. Jag hade varit arg på mig själv länge för att jag inte ens lyssnade på dem när de spelade på Kägelbanan i Stockholm för första gången typ 2004. Men NU äntligen hade jag fått se dem. Skit samma att jag inte fick intervjua Brandon. Han är ju ändå gift och har barn…

I somras såg jag The Killers på Coke Festival i Polen. De var inte alls lika bra som på Hultsfred. Är det min smak som förändrats eller har de blivit… avdankade? Energin och spelglädjen fanns liksom inte där längre. Var det något fel på dagsformen eller har jag insett att det finns band som är mycket mer spännande än The Killers?

Jag lyssnar fortfarande ibland på The Killers och Mr. Brightside är fortfarande en av mina favoritlåtar. Jag tycker även fortfarande att Brandon Flowers är en av världens hetaste män. Men jag bryr mig inte så mycket längre.

Jag undrar lite hur det är på Globen idag. Men jag gråter inte av att inte få veta.

TEXT: Rosanna Rundlöf