En vecka med Bruce Springsteen-hysteri är nu över

Bruce3

KRÖNIKA: The Boss slår publikrekord och en vecka med Bruce Springsteen-hysteri är nu över.

Jag ska inte låtsas vara något proffs i detta ämne. Jag vet inte mycket om Bruce Springsteen, jag är ju bara 23 år. Jag var inte ens född när han spelade så läktarna rasade på Ullevi -85.

Även fast jag inte lyssnat mycket på honom så kände jag igen nästan alla hans låtar han spelade på Friends Arena under veckan. Jag fick gåshud under Dancing In The Dark och jag nästan dog av avund när han tog upp en tjej från publiken och tog sig en dans med henne.

Jag förväntade mig en Bruce som stod med sin gitarr och körde i mitten av scenen, istället ägnar han halva tiden vid kravallstaketet och sina fans. Som en äkta rockstar!

Jag är framför allt så fascinerad över att en 63-åring kan köra tretimmars-konserter utan pauser. Det tar aldrig slut, och han vill inte sluta. Det är ingen tvekan om att han älskar vad han gör – därför är det inte så konstigt att blir så älskad tillbaka.

Jag vet inte mycket om Bruce Springsteen men i den här veckan har jag läst om alla hans exflickvänner och fruar samt hans träningspass på Grand Hotel i Expressen.

Jag kan inte tillräckligt mycket för att rabbla låttitlar och album. Men jag är numera Bruce-frälst. Jag vet nu att stämningen på en Bruce Springsteen-konsert är så fantastisk som alla säDSC_0465ger.

På väg hem från Friends Arena plingar min mobil. Pressmeddelande:

Bruce Springsteen slår svårslagna publikrekord ikväll.

”I och med kvällens fantastiska konsert på Friends Arena slår Bruce Springsteen & The E Street Band rekord på nytt.

Under dessa tre konserter på Friends Arena har över 167.000 personer sett Bruce Springsteen. Och tillsammans med de två konserterna på Ullevi förra sommaren har över 300.000 personer sett honom under mindre än ett år. Dessa fem konserter innebär därför en oöverträffad bedrift i svensk konserthistoria.”

Han har gjort det igen. Är någon förvånad?

När Bruce spelade på Ullevi i Göteborg förra året fick en Rocksoul-fotograf komma och fota. Ett av våra stoltaste ögonblick! Så bli inte förvånade när det en dag blir en intervju. Jag har väldigt mycket jag vill fråga The Boss och detta var ju inte direkt sista gången han kommer hit.

TEXT: Rosanna Rundlöf
LIVEFOTO: 1) Markus Lundqvist (På Ullevi 2012) 2) Rosanna Rundlöf (På Firends Arena 2013)