Andra gången gillt för Stoned – nu representerar de Dalarna i Livekarusellen

stoned
INTERVJU: Livekarusellen är en tävling för allt ifrån skönsjungande soloartister till rockband. I år vann Brunnsviksbandet Stoned Dalafinalen och får därmed äran att representera Dalarna i kommande final av Livekarusellen i Malmö den 25e Maj.

Stoned är inte helt främmande för Livekarusellen då bandet även deltog förra året men då var det Backboons som kammade hem segern. Stoned misströstade dock inte för fem öre utan såg sitt deltagande i tävlingen som minst sagt lyckat oavsett seger eller ej.

I år har man fått tillskott och bytt ut några medlemmar. Men frontaren och hjärnan bakom Stoned är såklart kvar. Dominic Köhlmark sjunger och spelar gitarr i bandet och i år kommer han inte bara inta Malmö med några nya medlemmar i bandet utan också med en ny frisyr!

Vi lyckades haffa Dominic för en stunds intervju och dessutom ge dem en extra hård lyckospark i rumpan inför finalen den 25e!

Stort grattis till vinsten! Hur känns det att få representera Dalarna?
Svar: Tack så mycket. Det känns väldigt skönt att få representera Dalarna och vi tänker ge allt för att Dalarna ska bli nöjda över vår insats i Malmö.

Hur nervös var du på en skala 1-10?
Svar: Det är alltid jobbigt att tävla inom musik eftersom att det egentligen inte går att avgöra vem som är ”bäst” vilket gör att när man väl står i finalen på en musiktävling så har man fel sorts nervositet. Men vi säger en 4a. Det var inte speciellt farligt.

Vad skulle du säga är de största skillnaderna på Stoned nu i år från förra året?
Svar: För det första har vi ett band som verkligen vill satsa och inte bara leka runt. Vi är också tightare och mer musikaliska i år. Det är ett otroligt band nu. Med vänner som älskar att spela med varandra.

Berätta kort om medlemmarna i bandet!
Svar: Dominic Köhlmark, gitarr och sång. Bandets maskot och cirkus-apa. Tycker om att spela gitarr och att krama tjejer.
Thomas Barke, trummor. Stabil och tight trummis som verkligen kom som ett stjärntillskott till Stoned i år. TyvärrÀ€är hans intelligensnivå inte speciellt hög med tanke på valet av instrument.
Klas Andersson, bas. En riktigt mysig kille som efter många års kämpande äntligen kan säga att han lyckats ta sigÀ€igenom hela systembolagets sortiment.
Emil Cans, orgel. En trevlig pojk som tycker det är väldigt roligt att få lira med de större grabbarna.
Emelie Johansson och Helga Arvesten, kör. Våra två fantastiska körtjejer som inget mer i hela världen vill än att skaka på rumpan samtidigt som de sjunger ”oh oh”.

Vad tycker du om Livekarusellen?
Svar: Det är en bra tävling för unga band som vill komma ut och känna på hur det känns att spela.

Har du några tips till alla som själva är sugna på att delta men inte riktigt vågar?
Svar: Det finns ingenting att vara rädd för. Det är skönt folk som sitter i publiken och juryn brukar också innehålla vettigt folk. Man ska våga göra lite missar för att kunna lära sig och bli bättre.

Vad kommer Stoned göra om ni vinner hela Livekarusellen?
Svar: Vi kommer supa ner Klas, sminka honom samt klä på honom en klänning och sedan filma när han dansar och sjunger Barbie Girl med Aqua.

Varför skulle Stoned vinna?
Svar: Mest för att det skulle vara väldigt roligt att ha den filmen på Klas. Men också för att vi har ett sånt otroligt underbart gäng.

Vad pysslar bandet med just nu dagarna innan finalen?
Svar: Vi spelar på som vanligt. Repar och har lite konserter. Bra uppladdning.

Hur nervösa är ni?
Svar: Inte mycket. Men vi tycker alla att det ska bli otroligt kul. Vi peppar på!

Vad kan vi förvänta oss av Stoned under finalen i Malmö?
Svar: Vi tänker ge järnet som alltid! Till varje ny spelning har vi alltid bara en sak i huvudet och det är att den här gången ska vara bättre än den förra.

Kommer vi få se Stoned i rampljuset även efter Livekarusellen?
Svar: Ja! Det finns ingen möjlighet för er att inte se oss i rampljuset.

Vad har ni för planer till hösten?
Svar: Turnera runt i världen och spela in ett album.

Sist men inte minst! Valfri hälsning till alla Rocksoul-läsare!
Svar: Prepare to get Stoned!

TEXT: Sophia Skoglund
FOTO: Petra Fogelholm

Stoned på Facebook: https://www.facebook.com/StonedSweden