Sverige älskar fortfarande 30 Seconds To Mars

E25C6059Jared Leto och hans Thirty Seconds To Mars, Gröna Lunds Stora Scen

LIVERECENSION: Thirty Seconds To Mars med Jared Leto i spetsen gjorde en spelning inför sina svenska fans på Gröna Lund i Stockholm onsdagen den 19 juni.

Jared Leto är väldigt stilig i lång svart kappa och solglasögon när han äntrar Stora Scenen på Gröna Lund.

Längst fram står deras allra trognaste fans som förmodligen köat sedan tidig morgon. Det är även förvånande många små barn som kollar längre bak och på sidorna, fast förmodligen är det mammorna som vill stanna för att få en skymt av filmstjärnan Jared Leto.

E25C6776De inleder med Closer To The Edge och sedan Night of the Hunter från förra skivan This Is War. Det bjuds även på ett par låtar från nyss släppta fjärde albumet Love Lust Faith + Dreams och publiken är helt med på frontmannens kommandon att hoppa och sjunga.

En bit in i konserten släpps ett stort antal färgglada ballonger ut i publiken. När sånt sker undrar man om det är för att försöka flytta fokus från det som försiggår på scenen. För inte är det särskilt underhållande och ballongerna för mer tankarna till ett barnkalas med Ronald McDonald än den rockkonsert det borde vara.
När de några låtar senare släpper ut uppblåsbara badleksaker som krokodiler och delfiner undrar man verkligen vad tanken bakom det egentligen var.

Thirty Seconds To Mars är kända för deras nära kontakt med sina fans. Många fans bjuds upp till scenen under sista låten – lite av en tradition på deras spelningar.

Bandet var faktiskt bättre när jag såg de på Arenan 2010, men inte ens efter den spelningen hade jag höga förväntningar inför detta. Gröna Lund är väl inte optimala konsertstället, fast ändå lyckades de inrama omgivningen bättre än jag trodde. Jared Letos röst är det heller inget fel på den här kvällen. När han bestämmer sig för att köra ett par låtar akustiskt överröstas han dock av skriken från Fritt Fall och publiken börjar bli rastlös.

Jag såg framför mig ett band som skulle spela inför en fåtal skara fans och resten skulle halvt intresserat vanka förbi scenen. Kanske missbedömde jag deras popularitet. Sverige älskar fortfarande 30 Seconds To Mars, men själv önskar jag de kunde vara mer rock’n’roll och mindre barnkalas på scen.

TEXT: Rosanna Rundlöf
LIVEFOTO: Calle Andersson

Se alla bilder från konserten HÄR!