Suicidal Tendencies, The Lumineers & Slipknot på Roskildefestivalen

FESTIVAL/LIVERECENSION: På Roskildefestivalens första dag spelade bl.a. Suicidal Tendencies, The Lumineers och Slipknot. Läs våra recensioner här!

IMG_5707Suicidal Tendencies
Dyrskuepladsen, Roskildefestivalen.  
Arena, torsdag 4 juli 2013 kl.18
Betyg: 3,5 av 5
Frontmannen Mike Muir i Suicidal Tendencies, visar direkt varför han även går under epitetet Cyco Mico. Det är massivt tryck från början till slut från den kraftfulle sångaren. Och hans aggressivitet och glädje över att lira inför publiken i Arena smittar snabbt av sig på publiken och övriga i bandet. Med sig i bagaget har man nya albumet 13, men det är främst för bandets äldre alster som det blir riktigt röj. När de går loss på Institutionalized och I Saw Your Mommy gungar marken kring tältet.
Och publiken är snabbt med på noterna när Cyco Mico uppmanar till att göra plats för en moshpit rakt igen mitten av publikhavet där alla de mest röjarsugna kan digga loss till musiken.
Suicidal Tendencies är en instuitition man inte skojar bort, vilket ös!

The Lumineers IMG_5811
Dyrskuepladsen, Roskildefestivalen.  
Odeon, torsdag 4 juli 2013 kl.19
Betyg: 3 av 5
Det amerikanska folkrockbandet The Lumineers med sångaren Wesley Schultz i spetsen gör en habil insats i Odeontältet när himlen över Roskildefestivalen öppnat sig och ett stilla regn faller over området. Det passar perfekt till den stillsamma repertoaren som Denverbandet levererar. Tyvärr har festivalen bokat in bandet på en på tok for liten scen vilket resulterar i att hälften av publiken hamnar utanför tältet och missar den intima känslan som bandet skapar inne i tältet. Men trots det sprider sig en intim och kärleksfull känsla runt området dar unga hipsters diggar loss med äldre damer, oavsett ålder med ett leende på lapparna och en smågungande och vaggande kroppshållning i takt med musiken. Hittarna Hey ho och Stubborn Love levereras smäktande och fint, publiken myser. De tar “hygge” och de är fanimig finare än en lördagsfrukost i sängen.

IMG_5946Slipknot
Dyrskuepladsen, Roskildefestivalen.
Orange, torsdag 4 juli 2013 kl.22
Betyg: 4 av 5
Niomannabandet Slipknot kliver på Roskildefestivalens största scen cirka klockan 22 på torsdagskvallen och är med det andra bandet ut på den scenen. Och tillika kvällens stora händelse under det jättelika orange tältet. Och som Iovabandet levererar! Ursinnet, energin och showen är absolut. Och publiken faller snabbt in i samma diggande som bandet. Shawn ”Clown” Crahan hetsar, sångaren Corey Taylor begär och får moshpit. Publiken goes bananas. Wait and Bleed tas emot med eufori och marken på Dyrskuepladsen gungar. Slipknot levererar en rock’n’roll-show som den ska vara. Ren kärlek! Som en käftsmall från Tyson. Jösses, vad bra!

TEXT: Göran Svensson
LIVEFOTO: Patrick Hetebrij