Bobby Womack på Cirkus 17/7

E25C4204FOTO: Den legendariska 69-åriga Bobby Womack har alltid en plats bland musiken. I fjol efter 12 års tid så släppte han The Bravest Man in the Universe, sitt 27e studio album. Det var tänkt att denna legend skulle uppträtt på förra årets upplaga av Way Out West-festivalen i Göteborg men uppträdde istället på Cirkus i år.

Konserten fylldes snabbt med körandet av gospel och soul. Tillsammans med den 13-delar starka bandet visar Bobby sin sanna potential. Bland de gamla hitsen får man höra Across 110th street och I wish he didn’t trust me so much. Trots Alzheimers-beskedet han fick i vintras så levererar han med fulla poäng.

Från det senaste albumet får vi bland annat den fantastiskt underbara låten Please forgive my heart och Love is gonna lift you up. Albumet The Bravest Man in the Universe producerades av bland annatDamon Albarn från Gorillaz, och gästas både av Lana Del Rey och Fatoumata Diawara.

Bobby Womack jobbade ihop med Gorillaz då han sjung på deras låtar Stylo, Bobby in Phoenix och Cloud of Unknowing.

Fotograf: Calle Andersson

[nggallery id=88]