Starka namn på årets Way Out West borgar för musikfest

way out west

Neil Young med sitt Crazy Horse, Alicia Keys, Håkan Hellström, Rodriguez, Alabama Shakes, Johnossi. Och en exklusiv spelning med Daniel Adams-Ray. Totalt runt hundratalet akter borgar för en bra musikfest med skön bredd i Göteborg när Way Out West äger rum mellan 8-10 augusti.

Under årets upplaga av Way Out West är det premiär för scenen Way Out West Talks, som kommer att bestå av intervjuer med, och föreläsningar av, stimulerande och inspirerande personligheter inom musik- och mediabranschen. ”Tanken är att låta festivaldeltagarna ta del av nöje i en ny form”, meddelar Way Out West. Way Out West Talks kommer i år att äga rum på Scandic Rubinen på Avenyn. Meningen är att arrangemanget ska bli ett årligen återkommande inslag i festivalen.

Dessa deltar i Way Out West Talks 2013
Kristoffer Triumf – mannen bakom podcasten “Värvet” håller föredrag och gör en livepodcast
The Impossible Music Sessions – unikt människorättsligt musikprojekt från New York, tog Pussy Riot till Almedalen
Studio Total – omtalad och kontroversiell reklambyrå, senast i pressen för nallesläppet över Minsk
Jessica Hische – grafisk formgivare och illustratör, jobbar bl.a. med filmskaparen Wes Anderson
Nabila Abdul Fattah – Socialpedagog, kolumnist och debattör.

Utöver akterna på området bjuder Way Out West och Liseberg Way Out West-besökare på fri entré till parken och en konsert med Olle Ljungström på Stora Scenen kl. 20.00 onsdagen den 7 augusti. Fri entré gäller under hela dagen.

Mer information om Way Out West 2013 hittar du på: http://www.wayoutwest.se

Alabama ShakesAlabama Shakes på Roskilde härom året. Foto: Göran Svensson