Bam Margera & Fuckface Unstoppable på Klubben 30/7

Fuckface4

Fuckface Unstoppable
Klubben, Fryshuset i Stockholm 30 juli

LIVERECENSION: Fuckface Unstoppable är inget band, det är ett skämt styrt av Jackass-stjärnan Bam Margera och hans vänner från CKY. I förra veckan intog turnén Sverige och den 30 juli stod de på Klubbens scen på Fryshuset i Stockholm.

Jag kan inte kalla Fuckface Unstoppable för ett band, så jag kallar det fint sagt för ett projekt. Det är ingen konsert som vi bevittnat på Fryshuset, det är ett skämt. Jackass-stjärnan Bam Margera står bakom detta tillsammans med brorsans band CKY samt en del oklara medlemmar på scen vars enda talang verkar vara att springa runt nakna framför publik.

Det hela är till en början lite oklart. Vad är Bam Margeras roll i detta egentligen? I beskrivningen på arrangörens hemsida kan man läsa: ”Bam blandar och ger allt från dubstep-hookar till klassisk alternative metal i sann CKY anda.”.

CKY är egentligen ett hyffsat band för sig, men denna sammanslagning kan inte ses som annat än ett skämt. Det är så långt ifrån musikaliskt man kan komma och det är en skam att det kategoriseras som ”konsert”. Men det som är mest oförståeligt är faktiskt att det ens är möjligt att turnera och råna Europas befolkning med detta.

Fuckface Unstoppable har beskrivits som det ultimata steget i Bams nedåtspiral i drog- och tragediträsket. En av CKY-medlemmarna, Chad Ginsburg, lämnade tidigare turnén då han inte orkade se mer av denna vansinnesspiral.

Det bjuds bl.a. på egna låten Bend My Dick (texturdrag: ”I wanna bend my Fuckface7dick to the back of my ass so I can fuck myself”) och Turbonegro-covern All My Friends Are Dead. Några tjejer bjuds upp på scen och uppmanas att dansa och visa brösten. Bam ”rappar” och det sups och röjs på scen. Det är menat att skapa partystämning, men är inte så lyckat.

Antagligen är inte detta att ta på allvar, men frågan är om det ens är kul på skoj? Man önskar man kunde säga att åtminstone har de kul både på scen och i publiken, men frågan är om de verkligen har det?

Ofta tycker jag det är sorgligt att fattiga ungdomar tänker gå ut och göra något kul för en gångs skull, så de köper en konsertbiljett för 300 kr och bjuds på en halvdan show av ett halvt engagerat band. Men aldrig har något någonsin varit så sorgligt som att någon betalat för att få se Fuckface Unstoppable.

TEXT: Rosanna Rundlöf
LIVEFOTO: Markus Lundqvist (Tagna på Pustervik i Göteborg 31/7, se fler bilder HÄR.)