Deep Purple till Sverige i februari 2014

DeepPurpleDet brittiska och klassiska hårdrocksbandet Deep Purple hann knappt lämna Sverige efter spelningen på Getaway Rock i Gävle i helgen förrän det står klart att bandet återvänder för två nya gig i februari 2014. Den 8 februari intar de Göransson Arena i Sandviken och den 10 februari spelar de i Cloetta Center i Linköping. Biljetterna släpps fredagen den 16 augusti klockan 9.00.

Deep Purple har mer än 45 år på nacken och har inspirerat en rad andra band inom hårdrocks-genren. Gruppen har vid sidan av Black Sabbath och Led Zeppelin räknats som en av de tre stora 70-talsgrupperna inom hårdrocken. Och vem känner inte till klassiker som Smoke On The Water eller Highway Star med Ian Gillans patenterade stämma? I april kom deras nittonde album Now What?!.