Rockbjörne”‹n 2013

E25C6941I veckan bar det av, tidningen Aftonbladet hade sin årliga musikprisutdelning på Gröna Lund i Stockholm. Sanna Bråding var konferencier för andra året i rad, och nu med bloggaren Daniel Paris som sin Sidekick. Det bjöds på exklusiva uppträdanden med Yohio, Anton Ewald och Miss Li. På den gula mattan sågs ett flertal kända ansikten och personligheter. Bland annat Micke Dee från Motörhead, Kim Ceasarion, Sean Banan och gruppen State of Drama.

I årets gala kröntes en kung och en prinsessa med 3 respektive 2 priser var. Håkan Hellström var nominerad i 3 kategorier och tog hem samtliga tre med stora marginaler, Årets konsert, Årets svenska låt samt Årets manliga liveartist. Zara Larsson följde upp sitt succéår med två priser, Årets genombrott och Årets kvinnliga liveartist. Årets utländska låt vanns av Passenger med Let Her Go som hamnat på topplistor i 16 länder sedan den släpptes. Han var dock inte på plats på galan för att ta emot den utan skickade en videohälsning och lät Anders Lindberg från Sony Music ta emot priset i hans ära.

Samtliga vinnare 2013:
Årets hårdrock/metal: Sabaton
Årets livegrupp 2013: Mando Diao
Årets svenska konsert 2013: Håkan Hellström, Slottskogsvallen i Göteborg
Årets utländska! åt 2013: Passenger med ”Let her go”
Årets svenska låt 2013: Håkan Hellström med ”Det kommer aldrig vara över för mig”
Årets genombrott 2013: Zara Larsson
Årets manliga liveartist 2013: Håkan Hellström
Årets kvinnliga liveartist 2013: Zara Larsson

Fotograf: Calle Andersson

[nggallery id=108]