Pixies till Stockholm i november

pixies_sthlmLegendariska Pixies till Stockholm 15 november.

Legendariska Bostonbandet Pixies kommer till Sverige och Norden i november för tre spelningar på bland annat Munchenbryggeriet.

Det amerikanska alternativrockbandet Pixies med frontmannen Black Francis i spetsen har genom åren haft en del turbulens bland medlemmarna, bandet splittrades 1991 men återförenades 2004 – och spelade bland annat på Roskildefestivalen inför en lyrisk publik.
Gruppen anses vara föregångare till den alternativa rockens stora genombrott och framgångar under 1990-talet, även om man lade av innan boomen kom, och har bland annat inspirerat och influerat artister och band som Radiohead, Nirvana och David Bowie.

Men sedan 2004 har man lyckats hålla sams och har varit ute på vägarna en del. Tyvärr meddelade bassisten Kim Deal (Breeders) härom året att det fick vara nog. Istället har man nu plockat in Kim Shattuck (The Muffs). Övriga i bandet, Black Francis, gitarristen Josey Santiago och batteristen Dave Lovering, har varit med sedan starten.

Efter inledande turné i USA spelar man på Falkoner Teatre i Köpenhamn den 13 november, på Sentrum Scene i Oslo den 14 november och avslutningsvis på Munchenbryggeriet i Stockholm den 15 november innan man styr kosan mot England och övriga Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...