The Borderline Saints – Anger Management

The Borderline Saints Anger ManagementSKIVRECENSION: Variationsrik och godkänd uppföljare.

Artist: The Borderline Saints
Titel: Anger Management
Bolag: Rambo Music

The Borderline Saints, bestående av sju boys som huserar i Malmö – och bildades 2009, är sannerligen svåra att definiera var de hör hemma. Jag skulle vilja beteckna det som proggressiv -symfonisk-powerpop-punkrock-heavymetal. Ena stunden snackar vi Blink 182, i nästa ett Mötley Crüe runt 1985 för att i sekvensen efter tangera Europe blandat med en skvätt Skidrow och Dokken och bitvis tidiga Green Day.

Referenser modell äldre kanske men så känns faktiskt inte musiken. Just blandningen, såväl i själva låtarna som hela skivan totalt sett känns fräsch. Fast i min smak något tunt. Det känns om något saknas, kanske en mörkare ljudbild”¦?

Annars är det överlag en platta med låtar med hög energi och habila riff. De båda sångarna Dennis Petersson och Jimmy Ferhm får nästan sången totalt sett – när de sjunger samtidigt – att påminna som en ung Vince Neil. Småruggigt – på ett positivt sätt bör tilläggas!

Jämfört med debuten, F60-F69 som kom 2011, har det nya soundet en mer vuxen ljudbild; låtarna är mer genomarbetade och ljudbilden har en mer mainstream ljudbild. Det anser bandet – och undertecknad håller med.

Värt att nämna, som är lite kul, är att skivans andra spår, Straitjackets & the usual Medication är producerad av Beau Hill (som bland annat arbetat med Alice Cooper, Streets, Warrant, Fiona och Europe med fler). Det är också en av plattans större behållningar, tillsammans med U Suicide Me, Cheers och Lady, som mycket väl kan bli bandets stora genombrott i dessa Seether-tider.

Live tror jag att låtarna skulle komma mer till sin rätta, tänker stökigt rockhak. För energin är det sannerligen inget fel på. Och som av en händelse kör TBS en releasefest för plattan på Estoria Bar i Lund den 7 december. Är mycket väl värt ett besök för det är en helt klart godkänd uppföljningsplatta.

Fotnot. Plattan är ute på marknaden och finns även på Spotify.

TEXT: Göran Svensson
FOTO: Pressfoto

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...