Beth Hart på Kulturbolaget 11/11

Beth Hart på KB, Malmö 11/11-13. Foto: Göran Svensson

Beth Hart
Kulturbolaget: 11/11 2013
BETYG: 3,5 av 5

LIVERECENSION: Du kan enkelt starta en story om Beth Hart genom en djupdykning i hennes tidigare alkohol- och pillermissbruk. Men den tiden är förbi nu så det är det ingen mening med. Däremot har hennes tidigare hårda missbrukarliv gett henne en bakgrund och historier som nu hjälper henne berätta starka berättelser i de låtar hon sätter på pränt och spelar in. Och med vilken inlevelse hon gör det! Hennes röst är stark som en orgasm och hon vet verkligen hur man charmerar en publik. Giget på Kulturbolaget i Malmö i denna novemberkväll är inget undantag. Publiken lyssnar, hänförs och hennes känslomässiga glöd når ända bak till ingången och ut på Bergsgatan.

Hon kör ett hyfsat laid back gig. Det är nedtonat. Och det är mer blues än rock´n´roll. Men det är väntat. Inledande Hiding Under Water sätter tonen. Beth Hart på elpiano. Sittandes. Rått – men ändå känsligt, smäktande. Malmöpubliken njuter.

Beth Hart på KB, Malmö 11/11-13. Foto: Göran Svensson

Hennes stora genombrottslåt LA Song från plattan Screaming for my supper från -99 kommer mitt i setet. Givetvis kommer den senaste stora hiten från senaste plattan med samma namn, Bang Bang Boom Boom som sista låt ut i grundsetet innan avslutande The Ugliest House on the Block och Baddest Blues där hon själv kör loss på akustisk gitarr.

Man kan sakna öset, som i hennes fantastiska cover på Led Zeppelins Whole Lotta Love, som är en rasande ursinnig och ösig historia, bäst man vill på detta gig. Beth Hart har den storheten – och styrkan – att hon är lika bra när hon mer tillbakalutat kör en tokrökig blueslåt som hon är när hon rockar loss i värsta upptempo-låten. Beth Hart är hänförelse och inlevelse och osar rock´n´roll oavsett!

Jag är kär!

TEXT & LIVEFOTO: Göran Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...