Magtens Korridorer drar på decemberturné

Magtens KorridorerDet danska punkrockbandet Magtens Korridorer, som slog igenom för den bredare massan 2005 med låten Lorteparforhold, ger sig ut på en liten turné inför jul. Tyvärr besöker man inte svenska mark denna gång men vi kan rekommendera dig att hålla utkik lite extra efter dem. Förhoppningsvis besöker man svensk mark 2014.

Bandet beskrivs som en blandning av rock och petisk post-punk och uppstod i mitten av 90-talet och gjorde då flera bejublade framträdande i universitetsmiljön i Köpenhamn, där de själva studerade. 1996 upptäcktes bandet av gemene dansk och bandet signades. 1998 kom debutplattan Bagsiden av medaljen. Den nådde inte direkt någon större framgång och bandet levde en ganska anonym tillvaro. Det hela vände 2005 med plattan Friværdi där låten Lorteparforhold finns med tillsammans med bland andra Picnic (på Kastellet) och Nordhavn Station. Framgången var ett faktum. 2006 öppnade man Orange scen på Roskildefestivalen och sedan dess har Magtens korridorer släppt ytterligare tre plattor. Under 2012 kom samlingsplattan Spil noget vi kender (och med det nu konsert på Roskildefestivalen).

Hittills är endast sex konserter inbokade för 2013 och bara en för 2014. Troligtvis tillkommer fler under 2014 och då förhoppningsvis med några spelningar på svensk mark. Om inte annat på någon av sommarens festivaler.  I väntan på det spelar man i Danmark enligt följande:

12/12 Teaterbygningen, Köge
13/12 Tobakken, Esbjerg
14/12 Vega, Köpenhamn
19/12 Nordkraft, Aalborg
20/12 Train, Aarhus
21/12 Posten, Odense
01/02 Platsfabrikken, Ringsted

Lyssna på Magtens Korridorer:
Kom Og Mærk
Engle

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...