Årsbästa 2013 av Sofia Skoglund

BlacVeilBrides-2013WretchedAndDivine
ÅRSBÄSTA 2013: 2013 är snart förbi men visst har året bjudit på en hel del underbar musik. De tio bästa albumen från 2013 av vår skribent Sofia får ni här!

1. Black Veil Brides – Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones
Andy Biersacks röst tröttnar jag aldrig på. Aldrig. ”We Don’t Belong’’ och ‘’Resurrect The Sun’’ lyser kanske starkast gällande just detta album.

2. HIM – Tears On Tape
Ville Valo kommer alltid vara en orgasm för öronen. Hans stämma går aldrig att ta fel på och med låtar som ’’Into The Night’’ och ’’Love Without Tears’’ så kan man inget annat göra än att tacka och ta emot.

3. Fall Out Boy – Save Rock And Roll
‘’The Phoenix’’, ‘’My Songs Know What You Did In The Dark’’ och ‘’Save Rock And Roll’’ gör Fall Out Boy till en värdig nummer tre. Ett band som alltid är att räkna med.

4. Hollywood Undead – Notes From The Underground
Med ‘’We Are’’ och ‘’Believe’’ slår sig Hollywood Undead-gänget sig in på plats nummer fyra utan tvekan.

5. Bullet For My Valentine – Temper Temper
Redan 2005 sparkade sig Bullet For My Valentine in bland hit-listorna med låten ’’Tears Don’t Fall’’ och albumet ’’The Poison’’. 2013 är dom tillbaka igen och ger oss ’’Breaking Point’’, ’’Tears Don’t Fall Part Two’’ och ’’Temper Temper’’.

6. Bring Me The Horizon – Sempiternal
‘’Can You Feel My Heart’’ och ‘’The House Of Wolves’’ är låtarna som snabbast fastnar i skallen på mig. Men även ’’Go To Hell, For Heaven’s Sake’’ och ’’Sleepwalking’’ är snabba med att hänga på. Med andra ord – ett album fullt av gobitar! Tack för det Bring Me The Horizon!

7. Silverstein – This Is How The Wind Shifts
Det var via låten ‘’My Heroine’’ som kom ut 2005 med albumet ‘’Discovering The Waterfront’’ som jag först började lyssna på Silverstein. Än en gång slår jag på Silverstein via Spotify och jag fastnar genast för ’’Stand Amid The Roar’’, ’’To Live And To Lose’’ och ’’This Is How The Wind Shifts’’.

8. Hardcore Superstar – C’mon Take On Me
‘’C’mon Take On Me’’ och ‘’One More Minute’’ är favoriter på detta album. Utan tvekan. Hardcore Superstar levererar även 2013!

9. Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
Volbeat började jag lyssna på runt år 2007 då jag träffade min nuvarande sambo. Han har länge lyssnat på detta band och lyckades få med mig också. 2013 är det ’’Pearl Hart’’, ’’The Nameless One’’ och ’’Lola Montez’’ som fyller högtalarna då Volbeat spelar.

10. Delain – Interlude
Charlotte Wessels vackra stämma bara måste ge detta underbara band en plats på ’’Bästa 10’’-listan. ’’Breathe On Me’’ och ’’We Are The Others’’ gör verkligen bandet värdig sin plats.

Bubblare: Ett band som inte kom med på ’’Bästa 10’’-listan men som jag ändå känner att jag måste nämna är väl underbara Paramore. Detta året släppte bandet albumet ’’Paramore’’ med låtar som ’’Still Into You’’ och ’’Ain’t It Fun’’. Paramore är sannerligen ett band att räkna med.

TEXT: Sofia Skoglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...