Intervju med GLAMOUR OF THE KILL

glamor-of-the-kill-2013
INTERVJU: Brittiska rockarna Glamour Of The Kill från York släppte i september sitt andra album Savages och under hösten turnerade de i Europa tillsammans med amerikanska Papa Roach. I april återvänder de till Sverige tillsammans med Heaven’s Basement. Vi fick en pratstund med sångaren Davey Richmond innan spelningen på Tyrol i Stockholm i november.

Glamour of The Kill spelade med Papa Roach redan i somras och fick nu även följa med som förband i Europa under hösten.
– Det är stora arenor och de är fantastiska människor, berättar Davey när vi möter honom i deras loge på Tyrol.
– Det är en bra turné för oss och jag har varit fans av dem sen jag var liten. Och nu är jag en av dem!

När vi möts är det en bit in på Europaturnén och hittills har den varit väldigt lyckad för Glamour Of The Kill.
– Vårt album Savages kom ut i september och det är coolt att vissa i publiken redan kan låtarna och sjunger med. Vi har även sålt många skivor nu på turnén. Folk verkar gilla de nya låtarna, och om publiken har roligt så har vi också det! Jag tror vi får en hel del nya fans, men det är även en del som hört oss förut eftersom vi turnerat här förut och fått lite av grundarbetet gjort.

Tror du att ni kan vinna några av Papa Roach-fansen som inte hört er förut?
– Ja absolut, speciellt de nya låtarna. Det finns speciellt en låt A Freak Like Me som faktiskt påminner lite om Papa Roachs nya stil. Så ja, definitivt!

Glamour Of The Kill släppte alltså sitt andra album Savages i september, det första sedan debuten The Summoning som kom 2011. IMG_20131114_190924
– Jag har varit väldigt exalterad över att åka ut och spela de här nya låtarna eftersom det gått så länge sedan vi släppte ett album senast, berättar Davey. Responsen har varit jättebra!

Vad har inspirerat det här albumet?
– När vi skriver texterna tänker vi på sådant som folk kan relatera till. Det behöver inte vara personliga erfarenheter, men det kan vara ungdomsproblem, att förlora någon familjemedlem eller att turnera och vara på turné och iväg från de man älskar. Musikmässigt ville vi skriva mer av ett rock’n’roll-album. När vi skrev förra albumet The Summoning var vi i princip fortfarande barn. Det har fått fem år och vi har vuxit mycket sedan det. Den här gången ville vi göra ett ”in-your-face”-hårdrocksalbum. Det är vad Savages är.

När får du inspiration till låtar?
– Jag har alltid mobilen med mig och spelar in idéer jag får. Det kan vara när som helst, på gatan, på toan eller i duschen till och med. Men det bästa är när vi jobbar och är kreativa alla fyra tillsammans.

Har du någonsin skrivit en låt som du idag tycker är riktigt dålig?
– Oja. Alla låtar på första albumet. Haha. Nej då, jag är fortfarande stolt över det albumet men som jag sa så var vi så unga. Det är mycket jag skulle ha gjort annorlunda idag.

Har det hjälpt er mycket att synas i tidningar hemma i England?
– Vi har varit lyckligt lottade att ha media och radiostationer bakom oss, det hjälper alltid. Tidningen Kerrang! är jättestor i England, alla kids läser den. Så om man hamnar där och får synas så hjälper det verkligen. Man blir ett känt namn. Fast vissa band blir stora utan att någonsin ha synts där. Till exempel Papa Roach ser man nästan aldrig i tidningarna. Nu för tiden är det mest You Me At Six och såna band.

För att de inte är söta längre?
– Typ ja! Det är ju en tidning för ungdomar, det är mest 13-åringar som läser. Metal Hammer är ju en annan stor tidning. Om de sätter Avenged Sevenfold eller Bring Me The Horizon på framsidan så blir alla som galna.

Ni var i USA och turnerade för första gången förra året, berätta lite om den upplevelsen! Var det en dröm som gick i uppfyllelse?
– Ja definitivt. Jag har velat åka till USA ända sen jag såg Ensam Hemma. Vi har haft tur, efter att vi turnerat med Alesana tog de oss dit på turné och sedan spelade vi med våra vänner Escape The Fate. Det är nog mitt favoritland att turnera i hittills. Jag älskar Sverige, missförstå mig inte, men i USA är allt jättecoolt. Jag hoppas vi kan åka dit igen så snart som möjligt.

Blev någon av er tjock under er tid där?
– Vi äter i stort sett allt, ja! En massa hamburgare. Fast sedan så går det jämnt ut med all träning vi får på scen. Kanske några av oss gick upp lite, men jag säger inga namn.

savagesJag har hört att du är ett stort fan av Mötley Crue. Skulle du en dag vilja att det skrevs en självbiografi om ert band också?
– Enormt fan ja! Jo definitivt, men våra familjer skulle nog överge oss. Jag älskar Mötley Crue, Nikki Sixx är antagligen anledningen till att jag spelar bas. Om man kollar på gamla bilder på mig så har jag lika stort svart hår och ser ut som en idiot. Nikki Sixx var min stora idol. Jag har alla deras böcker. Det är galet med allt som de killarna var med om. Hur kan de fortfarande vara vid liv?!

Tror du på att allting är sant?
– Antagligen, med de killarna vet man aldrig!

Vad gillar du att göra på din lediga tid?
– Jag dricker och läser rätt mycket, just nu Slash självbiografi. Kollar filmer, det blir mycket skräckfilmer. Jag gillar old school-grejer som Halloween men även de nya filmerna börjar bli bra. Häromdagen såg jag Insidious 2. Den var cool! När jag är hemma gillar jag att ta det lugnt faktiskt. Men det brukar bli ungefär samma saker som på turné, hänga med mina vänner på barer och sånt. Jag går även en del på spelningar. I York där jag bor har de en cool livescen. Asking Alexandria är också härifrån. Det är mycket coola band däromkring.

Har du varit på någon bra spelning nyligen?
– Jag såg Bring Me The Horizon och det var så jävla bra. Jag gillar deras nya album. Har du sett de live? De är så bra!

Om du kunde återuppleva något från din karriär, vad skulle det vara?
– Att spela på Download på största scenen var väldigt speciellt för mig. Vi har spelat där tre gånger. Då vi spelade 2008 först ut på stora scenen var vi väldigt unga, bara runt 18 år, och det var väldigt läskigt. Det är lite som en dimma när man försöker tänka tillbaka på det. Jag önskar vi fick spela där igen, vi skulle göra det så mycket bättre nu!

Vilka är de negativa aspekterna av att vara i ett band?
– Hela musikindustrin i sig. Alla ljuger. Om man skulle ge någon ett råd så är det att aldrig lyssna på vad någon i musikindustrin säger för det är bara lögner. De säger att man ska få arbeta med den och den och vi har varit unga och naiva. Men det är bara att fortsätta kämpa. Lita inte på någon!

Vad har du för drömmar och ambitioner med ditt band?
– För mig är det att växa som band och en dag spela såna här turnéer och stora arenor själva. Det är nog vad alla band vill. Att klättra på stegen, sälja fler skivor och bli ett ännu mer framgångsrikt band. En dag lönar det sig. En del band jobbar i flera år och sen plötsligt en dag blommar de ut. Vi kommer fortsätta jobba. När folk slutar komma till våra spelningar är dagen då vi lägger av!

TEXT: Rosanna Rundlöf
FOTO: Pressfoto

Glamour Of The Kill är aktuella med sitt andra album Savages. Se dem i Sverige som förband till Heaven’s Basement i Göteborg den 10 april och i Stockholm den 11 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...