Skivrecension: Within Temptation – Hydra

Hydra-Within-Temptation-620x350
SKIVRECENSION: Within Temptation – Hydra 

Holländska Within Tempations sjätte studioalbum Hydra fastnar inte trots flera genomlyssningar. Det är inget nytt som serveras, trots att bandet tagit in några gästsångare. Möjligtvis kan Xzibits rap på And we run räknas som något nytt när det gäller detta band men inte i det stora hela. Själv anser jag att låten hade varit bättre utan pratsången. Andra samarbeten såsom Paradise (What about us?) som görs med ex-Nightwish sångerska Tarja Turunen kommer antagligen spelas sönder på radiostationer som är inriktade på rockmusik. Möjligtvis gäller detta även Let It Burn.

David Pirner, ex-Soul Asylum, hoppar in på Whole world is watching som för övrigt avslutar skivan på ett abrupt sätt. Howard Jones, ex-Killswitch Engage, vädrar sin stämma på Dangerous.

Dog days och End of the world är de obligatoriska balladerna på denna tio spår långa skivan.

I grund och botten låter detta album som Within Temptation och andra band i samma genre, symfonisk metal. Fans kommer inte att bli besvikna men har man inte lyssnat på Within Temptation tidigare tycker jag att man ska börja lyssna på deras Mother Earth (nummer 2 i ordningen) istället.

TEXT: Helena Eriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...