Göteborgsbandet Gasoline Stars tar första steget mot rockdrömmarna

GASOLINESTARS-SARA_SJÖBLOM-01

INTERVJU: Hårdrocksbandet Gasoline Stars hymlar inte – de vill bli världens största band. Men först ska debutalbumet ”Good Looks, Bad Behavior” släppas.
– Det är en fantastisk känsla att hålla sin egna skiva i handen. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.

Siktet är redan inställt högt för Göteborgsbandet Gasoline Stars. De fyra killarna är alla i tjugoårsåldern och födda på det tidiga 90-talet.
– Det sägs att vi 90-talister är lata och ovilliga till allt som kan liknas vid arbete. Vilken tur att vi ska bli rockstjärnor!

Men innan drömmarna om platinaskivor och MTV Awards går i uppfyllelse ska de släppa sitt första album. Den tolfte februari släpps debutalbumet ”Good Looks, Bad Behavior”. Tidigare har de släppt en EP-skiva, men den här gången är satsningen större då de dessutom är uppbackade av skivbolaget Rambo Music.
– Det är en fantastisk känsla att hålla sin egna skiva i handen. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Att få släppa en skiva är det ultimata för ett band. Det är bekräftelsebehovet som driver oss framåt – man vill ju att andra människor ska få möjlighet att lyssna på ens musik.

Gasoline Stars är distade gitarrer, snabba trummor och falsettskrik förpackade i hårspray och spandex. För de fyra medlemmarna uppvuxna med Iron Maiden och Judas Priest så var det självklart att börja spela hårdrock. Men musikaliskt tittar de mer framåt än bakåt, de vill inte låta som ett retro-band.
– Det ska kännas som en klassisk skiva av ett hårdrocksband men modernt och fräscht. Det finns ingen anledning att göra skivor som redan gjorts, men tyvärr är det få hårdrocksband som anammar det.
– Man ska självklart vara stolt över sina influenser och man hör i vår musik vart vi kommer ifrån. Men vi vill inte jämföras med gamla skivor. Vi vill mätas med musiken som är stor nu. Vi vill slåss med Lady Gaga, One Direction, och så småningom MTV Awards.

Framtidsdrömmarna är många och stora. Blygsamhet är inte riktigt Gasoline Stars grej. Ett par platinaskivor på väggarna och några utsålda arenaturnéer vore inte fel.
– Sedan vi startade Gasoline Stars har målet vara att bli världens största band och det är fortfarande vad vi kör på. Jag ser ingen poäng med att hymla med det. Vi lägger inte ner 70 timmar i veckan för ingenting. Jag tycker det visar sig i hur plattan låter.
– Vi har catchiga låtar med sköna refränger som sätter sig på hjärnan som Hubba Bubba gör i håret. Vi är unga och snygga och framförallt så har vi slagit oss fram den hårda vägen, inte slickat röv hos någon jury på tv och åkt på en räkmacka in i musikindustrin.

Att spela live är något Gasoline Stars brinner för, och härnäst är planerna riktade på att styra upp en vårturné i Sverige men även i övriga Norden.
– Vi älskar att spela live. Det är absolut så man ska uppleva Gasoline Stars. På scen är vi som en explosion av färg, glädje och rock’n’roll. Det är omöjligt att gå från en konsert med oss och inte ha ett leende på läpparna.

TEXT: Rosanna Rundlöf
FOTO: Pressfoto

Debutalbumet från Gasoline Stars ”Good Looks, Bad Behavior” släpps den 12 februari.
Facebook: https://www.facebook.com/gasolinestars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...