Bob Dylan till Sverige i sommar

Bob_Dylan_1991I höstas spelade Bob Dylan på Waterfront i Stockholm. I sommar är det Göteborg och Helsingborgs tur. Den 14 juli spelar han med sitt band på Sofiero Slott i Helsingborg och den 15 juli på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Biljetterna till båda konserterna släpps tisdagen den 25 februari klockan 09.00.

Bob Dylans senaste fem album, inklusive hans senaste Tempest, har hyllats som några av de bästa i hans karriär, och med dessa uppnått nya framgångar både när det kommer till kritik och kommersiell framgång. Både Time Out Of Mind från 1997 och Love and Theft från 2001 sålde båda platina.
Modern Times som släpptes 2006 är ett av hans bäst säljande album med över 2,5 miljoner sålda exemplar världen över.

Till detta ska tilläggas en mängd utmärkelser de senaste åren, däribland svenska Polarpriset år 2000 och en specialvariant av Pultizer Prize 2008 för “his profound impact on popular music and American culture, marked by lyrical compositions of extraordinary poetic power.”
I maj 2012 erhöll han även Frihetsmedaljen av USA:s president Barack Obama, som är känd för att gilla bra rockmusik.

Hans senaste besök i Sverige renderade i idel lovord. Vi får hoppas den smått lynniga rockikonen är på bra humör i sommar, då kan hans två Sverige-gig bli hur bra som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...