Skivrecension: Blood Red Shoes – Blood Red Shoes

Blood-Red-Shoes-Album-2014
SKIVRECENSION: Brighton-duon Blood Red Shoes nya självbetitlade skiva är bäst i sina röjigaste stunder.

När Blood Red Shoes nya skiva är som bäst är den verkligen bra, röjig rock’n’roll med perfekta riff och catchy refränger. Singeln An Animal är ett bra exempel: gitarrerna är snygga, sången medryckande, riffet ett sånt som man inte kan tvätta bort från hjärnan när det väl fastnat.

Tyvärr håller inte hela skivan samma nivå som An Animal. Det finns en del andra riktigt bra låtar, som den energiska instrumentala Welcome home som inleder skivan, och sjuttiotalsinfluerade Everything all at once. Men det finns också gott om låtar som känns tråkiga. När Blood Red Shoes låter sig influeras av punk och garagerock blir det ofta bra, när dom drar åt pophållet blir det mycket sämre. Skivan är bäst i sina röjigaste stunder och flera av balladerna känns mest som utfyllnad.

En annan sak som gör skivan ojämn är att gitarristen Laura-Mary Carter sjunger på vissa av låtarna och trummisen Steven Ansell på andra. Laura-Mary Carter är en grym gitarrist men jag tycker inte hon håller som sångerska. Ibland sjunger hon bra, ibland känns hennes sång opersonlig. Som helhet är inte Blood Red Shoes någon fantastisk skiva, men jag kan verkligen rekommendera låtar som An Animal och Everything all at once.

TEXT: Felix Lindén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...