Skivrecension: Dinos Boys – Last Ones

dino boys last onesSKIVRECENSION: Energisk och peppande punkrock på Dinos Boys nya album Last Ones.

Det är svårt att inte ryckas med i Dinos Boys energiska poppunk. Från första låten är tempot högt, refrängerna catchy, sånginsatserna energiska och riffen snygga. Musiken bottnar i punk, garagepop och rock’n’roll. Det är melodiskt och poppigt men ändå punkskevt och lite skitigt. Ibland hörs spåren från sjuttiotalets punkrock, ibland låter det mer som nittiotalets poppunk, ibland mer som dagens garagepunk. Här finns spår från allt från Ramones till Rancid, från Dead Boys till Fidlar.

Last Ones är utgiven på Brooklynbolaget Oops Baby Records och Atlantabolaget Die Slaughtehaus. Har man lyssnat mycket på releaser från Die Slaughterhaus förut så kommer känner man igen stilen, precis som deras släpp med Carbonas och Coathangers så rör det sig om punk med tydliga rock’n’rollrötter. Last Ones är en riktig kort skiva, bara tjugo minuter lång. På den tiden hinns elva låtar med. Här finns ingen utfyllnad, ingenting onödigt. Last Ones är en riktigt bra skiva, perfekt när man är sugen på något energiskt och peppande.

Bästa spår: Bloody carpet, Knee high

TEXT: Felix Lindén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...