H.E.A.T: ”Man vet aldrig om det är vi som är galna eller om andra också kommer gilla plattan”

H.E.A.T_Promo_Foto_GustafSandholmAndersson3

INTERVJU: H.E.A.T är aktuella med nya skivan ”Tearing Down The Walls”, ett album som kommer direkt från hjärtat. Det är den andra skivan med den tidigare idolvinnaren Erik Grönwall på sång och istället för Melodifestivalen satsar de nuförtiden mer på utlandet.
– Men vi kommer aldrig att sluta turnéra i Sverige, säger bandet till Rocksoul.se.

H.E.A.T_Promo_Foto_GustafSandholmAndersson5

Med nya albumet ”Tearing Down The Walls” är Väsby-baserade H.E.A.T redo att sätta sitt namn på en allt större del av världskartan.
– Vi älskar plattan men man vet aldrig om det är vi som är galna eller om andra också kommer gilla den. Den här gången kommer allt från hjärtat och inget från hjärnan. Det är lätt att tänka för mycket på olika regler, vad som har funkat historiskt och vilken musik som är inne nu. Men det blir ofta svårare då. Vi är oss själva. Många andra försöker nog vara ”någon annan”, säger trummisen Crash.

H.E.A.T blev kända för det svenska folket genom sin medverkan i Melodifestivalen 2009, där de direktkvalificerade sig till finalen med låten ”1000 Miles”. Efter det har de synts på både Allsång på Skansen och Sommarkrysset, men nuförtiden fokuserar de mer utanför Sveriges gränser. Och det går fort fram för H.E.A.T utomlands. Kina och USA är de senaste tillskotten till turnéplanen, och de har en hängiven publik i både England och Spanien. Publiken varierar från kväll till kväll.
– De är mellan 5-99 år gamla, med varierande utseende, social status och musiksmak. Det är faktiskt lika förvånande varje gång man upptäcker att de flesta verkar kunna hitta någonting de gillar hos H.E.A.T.

Det är den andra skivan med den tidigare idolvinnaren Erik Grönwall på sång och de kör fortfarande på ren, klassisk rock, fast den här gången är stråkar ett nytt element. Fyra album in i karriären har de hittat soundet som är H.E.A.T, men fortsätter förnya sig för varje skiva.
– Ingen vet hur vi låter om fem år, det har aldrig funnits någon musikalisk plan. Vi går dit vinden för oss, vare sig det gäller låtskrivande, produktion och mixande. Om vi gillar det så kör vi!

Efter att ha bott i studion i några månader väntar Sverige-turné och utlandsspelningar. På turné trivs H.E.A.T som bäst.
– Men efter något år så blir man lite mätt på det och studiotiden kommer som ett perfekt andrum. Att spela live är vårt rätta element, det är där vi glänser. Med nya skivan kommer vi ge oss ut på turné igen och förhoppningsvis omfamna en ännu större del av världskartan.

H.E.A.T_Promo_Foto_GustafSandholmAndersson2Fem korta med H.E.A.T:

Hur gör man för att få en så lyckad karriär som ni ändå lyckats få?
– Tro på dig själv, ge aldrig upp! Det är en lång väg till toppen (som AC/DC’s Bon Scott sjöng en gång i tiden).

Vilket är ert starkaste minne som band?
– Första gången vi spelade på en arena som förband till Toto 2007. Det gav en mersmak!

Vad lyssnar ni på för musik själva just nu?
– Dead By April, Volbeat och Michael Bolton.

Vad är det bästa med att spela i H.E.A.T?
– Gemenskap och glädje, att göra det man älskar med dem man älskar.

Har ni någon dröm ni hoppas uppnå som band?
– Det vore häftigt att spela som huvudakt på Madison Square Garden.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

Se videon till första singeln ”A Shot At Redemption”:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...