Intervju med Secret Colurs: ”Vi skulle kunna vara en del av psykedelia-scenen men det sägs att vi är för poppiga”

secret-colours-positive-distractions-part-i-L-EcEcUs
INTERVJU:
Amerikanska Secret Colours beskriver sig själva som ”the bastard seed of ’60s psychedelia and ’90s britpop”. Sedan starten 2010 har man släppt två skivor, turnerat runt USA och bytt ut nästan alla medlemmar. För Rocksoul.se förklarar bandet bland annat varför vissa färger är hemliga, och varför man valt att släppa nya skivan Positive Distractions en halva i taget.

Ni har valt att släppa först halva Positive Distractions, sen andra halvan, för att slutligen samla halvorna till en skiva. Vad är tanken med det?
– Vi ville att musiken skulle släppas kontinuerligt, och vi tyckte att det var tillräckligt stor skillnad på Positive Distractions 1 och 2 för att det skulle kännas vettigt att släppa det som olika skivor. Eftersom vi spelade in alla låtarna i sträck, tolv låtar på elva dagar, så känns musiken väldigt sammanhållen, och därför kändes det logiskt att släppa det som en skiva också.

Hur var det att spela in den nya skivan?
– Vi spelade in alltihop i Texas, i Dripping Springs, det ligger en bit utanför Austin. Jag gillade att vara där ute, det fanns inget som distraherade och eftersom vi sov i en husvagn kändes det lite som att vara ute och campa.

Ni har två nya medlemmar, hur har det förändrat bandet?
– Vi är ett gemensamt projekt nu, ett samarbete. Att ha en ny gitarrist och en ny basist har förändrat vårt sound och det här är första gången som alla är med och skriver låtarna.

Finns det en scen som Secret Colours tillhör?
– Det finns flera scener som vi skulle kunna tillhöra, men bara nästan. Vi skulle kunna vara en del av psykedelia-scenen men det sägs att vi är för poppiga, och popscenen verkar tycka att vi är för psykedeliska.

Till sist, varför namnet Secret Colours?
– Namnet kommer från en Beatles-låt, där dom sjunger ”listen to the colour of your dreams”. Tanken bakom namnet är att vissa drömmar ska man inte prata om, dom är hemliga. Så därför Secret Colours. Att vi stavar det på brittiskt sätt, colour, istället för på amerikanskt sätt, color, beror på att vi älskar brittisk musik. Vi har influerats av brittiska band som Beatles, Kinks, Blur och Stone Roses.

Text: Felix Lindén
Foto: Pressfoto

Secret Colours är aktuella med Positive Distractions 1 som släpptes den 4:e februari och Positive Distractions 2 som släpps den 29:e april.

https://www.facebook.com/secretcolours

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...