Pop Evil: ”Albumet blev ett stort steg framåt för bandet”

PopEvilAlbumPhoto

INTERVJU: Amerikanska rockbandet Pop Evil har redan innan skivsläppet fått en trogen fanskara i Europa. Efter Europaturnén med Five Finger Death Punch besökte sångaren Leigh Kakaty Stockholm för att ge intervjuer inför nya albumet Onyx. Vi träffade honom för att prata om varför de spelade in musikvideos i Sverige och om framgångarna som kommit efter dryga tio år som band.
– Jag kanske önskade att jag skulle slagit igenom när jag var 15, fast på ett annat sätt inte. Efter all tid och hårt arbete så uppskattar man framgångarna mer, säger Leigh.

Pop Evil har just avklarat sin första Europaturné som förband till Five Finger Death Punch. Sångaren Leigh Kakaty sitter i ett konferensrum på skivbolagskontoret och visar exalterat mobilbilder på kyrkor, publikhav och broar från sina turnéer i Europa och USA.
– Där var vi på Rock On The Range, den största festivalen i USA. Det var enormt. Och kolla på det där fanet. Han hade en jättestor mohawk med vårt bandnamn inpräntat. Vi såg honom från scenen och fick stoppa spelningen – who’s that guy with the mohawk? Och här är slottet i Göteborg där vi spelade in musikvideorna i mars förra året. Det var så vackert där.

Trots att de endast gjort en enda spelning här så är svensk mark det första man får se i Pop Evils senaste videos. I mars förra året spelade de in videos i Göteborg tillsammans med Johan Carlén från Göteborg. De hade hört om honom från de goda vännerna och management-kollegorna i svenska bandet Avatar.
– Som rockband idag har man inte jättestor budget för musikvideos, så jag visste inte om vi skulle ha råd. Vi kom fram till att den bästa lösningen var att åka till Sverige där Johans team fanns. Vi ville göra en triologi med tre videos så vi körde på det. Vi bodde i Göteborg tre veckor och fick videorna gjorda. Det var kallt men roligt. Vi åkte ofta spårvagn och minglade runt i staden. Vi fick verkligen en chans att upptäcka staden.

Tidigare under pressdagen i Stockholm har ett besök i Gamla Stan och till favoritrestaurangen Snaps hunnits med. För något år sedan spelade Pop Evil på en Bandit Rock-kryssning och Leigh hoppas på att komma tillbaka för en spelning snart, eftersom den just avslutade Europa-turnén inte hade något Sverigedatum.
– Jag önskar jag hade mer tid här. Jag tycker det är fantastiskt att Stockholm är så rent, i jämförelse med andra stora städer. Och det är så bra stämning, alla är trevliga. Förhoppningsvis får vi komma hit och spela snart igen. Vi hoppas att spela i Skandinavien i höst, men siktar först på att promota vårt album här.

Tredje albumet Onyx släpptes i USA förra året men är helt nytt för Europa. Den 19 maj släpps albumet som är producerat av Johnny K, som tidigare jobbat med Megadeth och Disturbed. Två av singlarna blev listettor i USA vilket blev ett genomslag för Pop Evil.
– Albumet blev ett stort steg framåt för bandet. Jag vet att vi är nya här, och många känner inte till oss. Men vi vill bara fortsätta bryta oss igenom och visa upp oss.
– Vi tog många chanser på olika sätt med det här albumet. När vi släppte de två tidigare albumen var vi nya inför hela processen. Den här gången kände vi oss mer självsäkra och hade en mer klar riktning för vad vi ville göra. Vi ville göra ett album exklusivt för våra rockfans. Vi ville göra en rockskiva som kommer beröra våra fans och som vi själva gillar – det är ju vi som ska spela låtarna för resten av livet.

Har du märkt några skillnader mellan att turnera i USA och Europa?
– I USA är allt öppet sent. Eftersom jag är sångare äter jag inte innan spelningar. Men när man är klar med en spelning i Europa vid 23, så är alla matställen stängda. Man kan möjligen få en pizza, haha. Och det är inte det allra hälsosammaste. Det är en utmaning att hitta mat här. I USA känner vi dessutom folk som kan ta oss runt. I Europa känner vi ingen så vi vet inte vart vi ska gå.

Förbandsturnén med Five Finger Death Punch blev väldigt framgångsrik, trots att de i Europa var okända och att skivan inte ens släppts här. Många fans kom tillbaka för att se dem igen på turnén.
– Det är fantastiskt att se att folk supportade oss från första dagen till den sista. Det var toppen. Någon sa ”ni låter ju inte alls som ett förband”, haha. Det är vad det här handlar om. Det är den bästa komplimangen man kan få. Det är när man ser ett band live som man verkligen blir förälskad i ett band. Det är det fina med att spela i band. Det är belöningen man får som turnerande musiker och då man känner att allt är värt det. Man går ofta runt och är fattig, trött och hungrig och ville bara ta sig igenom dagen. När man hör sånt så blir man verkligen uppmuntrad.

Vad gör du när du är ledig och inte håller på med musik?IMG_20140424_183321
– På turné gillar vi att leka turister och se så mycket vi kan. Hemma spelar jag golf eller gör något aktivt för att hålla tankarna borta från musik. Förra året gjorde vi 200 spelningar och det är väldigt mycket tid man lägger ner på musiken. Ibland behöver man tänka på något annat för att ladda batterierna så man är redo och fräsch när man ska turnera igen.

Om du kunde ge ett råd till dig själv i början på din karriär vad skulle det vara?
– Ha tålamod och tro på dig själv och dina låtar. En riktigt bra låt kan förändra ens liv. Det handlar inte om att bli framgångsrik under en natt, utan att nå framgång och kunna vara musiker för resten av livet. Jag skulle inte ha förändrat något. Jag kanske önskade att jag skulle slagit igenom när jag var 15, fast på ett annat sätt inte. Efter all tid och hårt arbete så uppskattar jag framgången mer. Jag startade bandet 2001 och det känns bra att vi lagt ner tid på det. Och det gäller allt man gör i livet, oavsett karriär.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

Leigh från Pop Evil om…

sin favoritmusik just nu:
– Många av banden jag turnerat med. Mycket Stone Sour, Five Finger Death Punch. De gör bra låtar och är duktiga live, det är roligt att supporta sina polare.

sin fanbase:
– Den är växande. Man kan inte riktigt se någon typisk grupp, eftersom vi är ett ganska nytt band. Det enda man kan se är att den växer och det är spännande.

kommande USA-turnén med Escape The Fate, Avatar och Glamour of the Kill:
– Jag har hört att Escape The Fate och Glamour of the Kill känner varandra, och vi känner ju Avatar, så det kommer nog bli en kul turné där vi får lära känna nya människor!

framtida planer:
– Vi skriver alltid, men just nu fokuserar vi på den här skivan. i Europa är vi bara i början på albumcirkeln medans vi i USA är halvvägs. Nästa gång vi släpper ett album hoppas jag det kommer vara mer likställt.

Pop Evils album Onyx släpps den 19 maj och just nu turnerar de i USA med Escape The Fate, Avatar och Glamour of the Kill. Här är videon till Deal With The Devil, inspelad i Sverige:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...