Inför Sweden Rock Festival 2014

swedenrock2014

FESTIVAL: Nästa vecka drar en av Sveriges allra största rockfestivaler Sweden Rock Festival igång. Några av årets dragplåster är inga mindre än Black Sabbath med Ozzy Osbourne i spetsen samt Alice Cooper och Rob Zombie som definitivt kommer bjuda på storartade shower. Dessutom gör danskarna i Volbeat och amerikanska rockbandet Alter Bridge återbesök på svensk mark. Rocksoul.se kommer självklart att vara på plats, och tipsar här om ytterligare guldkorn ni inte vill missa bland årets band.

Redan en vecka innan festivalens första dag är fyradagarsbiljetterna utsålda, och de resterande endagarsbiljetterna är i skrivande stund nästan slut. Den 4-7 juni invaderas Sölvesborg i Blekinge av över 30 000 rockfans i blandade åldrar från både Sverige och utlandet. Med andra ord tyder inget på att festivalens popularitet har sinat genom åren. Antal band som spelar är inte heller på nedgång.

I den stora utbudet av band är det så mycket man vill se, och så mycket man kommer missa. Det värsta som finns är att efter en festival upptäcka att man missat sitt just nyfunna favoritband. Därför ger vi här några tips på band du inte borde missa. Men i det stora hela är det kanske mest självklara rådet att planera och lyssna in dig på så mycket som möjligt innan du åker iväg för att minimera risken för postfestival-ångest. Samtliga band hittar ni HÄR.

Rocksouls tips på band du inte bör missa:

Heaven’s Basement är ett hårt turnerande band från England som förra året släppte sin debutskiva Filthy Empire. De har synts i Sverige tidigare som förband till både Halestorm och Black Veil Brides, och att de återkommer till Sverige och just Sweden Rock Festival känns på något sätt ganska självklart. Det här är ett band som passar perfekt för de som vill hitta ny musik, men ändå inte vill vara utan den klassisk rocktouchen. Varför återuppfinna hjulet? De är dessutom ruskigt bra live.

Spelar: Fredag 6 juni på Rockklassiker Stage 19.15-20.15

Royal Republic är en av våra mest lovande band inom catchy, energirik garagerock. Deras två album We Are The Royal (2010) och Save The Nation (2012) har hyllats av både press och fans. Speciellt radiohitsen Tommy-gun och Full Steam Spacemachine har ni förmodligen inte kunnat undgå. När de intar Sweden Rock Festival får vi förmodligen höra det bästa av det bästa – och möjligen något nytt? Vi tänker hur som helst inte missa att se dem!

Spelar: Fredag 6 juni på 4Sound Stage 18:15-19:15

Svenska rockarna Ammotrack såg vi senast tävla med låten Raise Your Hands i Melodifestivalen i våras, så skönt är väl att de tar ett stort hopp till Sweden Rock Festival nu istället. De har gjort sig ett namn bland svensk rock som förband till bland andra Mustasch, Hardcore Superstar och spelats en del på både Bandit och P3.

Spelar: Torsdag 5 juni på Rockklassiker Stage 22:50-23:30

Här har vi ännu mer rock, denna gång sydamerikansk. Black Stone Cherry från Kentucky gör modern rock och är på stadig uppgång vad gäller popularitet i både hemma USA och Europa. De har åkt på förbandsturnéer med bland andra Nickelback och Lynard Skynard och släppte nyligen sin fjärde skiva Magic Mountain. Detta blir antagligen en av de mest spännande spelningarna, då det ryktats om urladdade livespelningar.

Spelar: Torsdag 5 juni på Festival Stage 16:30-18:00

Rocksoul.se kommer vara på plats och se så många band som möjligt samt göra intervjuer med ett flertal band. Håll ögonen öppna för uppdateringar från Sweden Rock Festival 2014 – och hoppas vi ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...