Inför Bråvalla Festival 2014

bråvallaområde

FESTIVAL: Endast en vecka återstår tills Bråvalla Festival återigen slår upp portarna, och den här gången är det bland andra Iron Maiden, Kings of Leon och Kanye West som lockar storpublik från hela landet. Med endast ett år bakom sig har Norrköping-festivalen kommit att bli mer än en succé då de tagit över positionen som Sveriges allra största festival.

När Bråvalla festival förra året gjorde sin debut var det med en chockerande stark line-up bestående av Green Day, Avicci, Rammstein och många fler. Det här året ser inte ut att bli sämre. Iron Maiden, Kings of Leon och Kanye West är bara några av dem som kommer förgylla kvällarna på Bråvalla. Dessutom kommer Alesso, Axwell, och ja, i stort sett alla housestjärnor som börjar på A kommer dit. Det blir indierock med Imagine Dragons, The Kooks och Bastille, men även punkrock med The Offspring, Dropkick Murphys och Bad Religion. Vi kan fortsätta rabbla vilka som ska spela på Bråvalla i åratal, frågan är väl mer: vilka kommer inte?

Lika bra att göra slut med familj, vänner och pojk- och flickvänner redan nu, ni kommer ändå inte hinna med att ha någon kontakt med omvärlden när ni följer ett spelschema som Bråvallas. Matbesök och toabesök är också att glömma. Och inte ens då är det möjligt att hinna se allt. Bråvalla är paradiset för en musikälskare med kärlek till all sorts musik.

Dessa akter ser vi mest fram emot att se:

Lana Del Rey
Eftersom jag missade hennes Sverige-spelning på Annexet förra året är jag väldigt glad över att hon nu kommer tillbaka. Eftersom jag har lyssnat sönder albumet Born To Die och så gott som varenda liten demolåt hon spelat in är nya albumet Ultraviolence mer än efterlängtat. Musik blir inte vackrare än såhär.

The Offspring
Som om det inte var nog med att få se Lana Del Rey – äntligen får vi se The Offspring i Sverige! När de släppte Pretty Fly (for a White guy) under 90-talet satt jag bänkad framför tv-programmet Voxpop och de var därmed en av de första musikvideos jag såg. Det var väl ungefär där kärleken till punkrock började. När de nu femton år senare spelar på Bråvalla är förväntningarna många och höga.

The Kooks
Jag såg The Kooks på lilla Debaser Slussen redan 2005 och sedan på Siestafestivalen 2011, och måste säga att de verkligen är ett av de bästa livebanden jag sett. Deras musik och liveframträdanden sprider verkligen glädje. Tyvärr har deras senare album haft svårt att leva upp till debuten Inside In/Inside Out, men förhoppningarna står sig inför fjärde albumet Listen som släpps senare i år.

Of Mice And Men
Äntligen gör amerikanska metalcorebandet Of Mice And Men en spelning på svensk mark. Det finns så oändligt många band i deras genre så metalcore är kanske inte det jag längtar allra mest efter, men jag måste säga att Of Mice And Men står över de flesta av dem. Åtminstone på skiva. Så vi får se vad vi har att vänta oss när de intar scenen på Bråvalla.

Läs mer och se alla artister HÄR. Vi ses på festivalen!

Text: Rosanna Rundlöf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...