Femårsjubilerande Copenhell laddar om

Iron Maiden Copenhell 2014
Iron Maiden levererade en förstklassig show på Copenhell 2014.

FESTIVAL. Copenhell, Danmarks största metalfestival som startade 2010 och följaktligen firade femårsjubileum i år har blivit en stor framgångssaga. Och festivalledningen – och så klart de 14 000 betalande i publiken – gör idel djävulstecken över årets framgångsrika festival. Nu laddar man om för ytterligare fem starka år – minst.

Iron Maiden Copenhell 2014 Bruce D
Bruce Dickinson håller hov, i vanlig ordning, när Iron Maiden lirar.

– Screeeeaam for me Copenhell! Bruce Dickinson manar på publiken som den energiske frontman han alltid varit i Iron Maiden. Och publiken älskar det. Och det är inte så konstigt med tanke på den hitkavalkad som det brittiska hårdrockbandet bjuder på. Saknas gör i stort sett bara Running free av den greatest hits-skatt bandet byggt på sig under sina år på rockscenen. Inga större överraskningar alltså men likväl en förstklassig show som lätt kan summeras som en stark fyra. Det är gåshud-varning av grövsta sort.

Vad fick publiken mer då? D-A-D, som ersatte Megadeath, Bad Religion och Clutch, för att bara nämna några, gav valuta för entrépengen och gjorde femårsjubilerande Copenhell till en ren solskenshistoria. Lägg till mjöd, yxkastning och möjligheten att få ligga i en kista och du har en kompott som kan få vilken hårdrockare som helst i extas. Men hur summerar festivalledningen Copenhell 2014? Vi högg grundaren och festivalgeneralen Jeppe Nissen.

Hur skulle du vilja summera 5-årsjubilerande Copenhell?
– Det är den bästa och största Copenhell tills idag. En festival med internationell klass och en stämning som inte kan fås någon annanstans.

Vilken var den bästa/roligaste händelsen i ditt tycke?
– Twisted Sister samlede pladsen til en helhed och skapade en fest som var helt utrolig. Underdogen segrade!

Vilka gig var bäst?
Twisted Sisters var som sagt galet men jag gillade också Obituary, Watian, Of Mice And Men och Suicice Silence.

Om vi blickar framåt, hur ska festivalen utvecklas?
– Nu ska vi sova mycket tungt i ett par veckor och så går vi på det igen efter det, skrattar Jeppe.

Vilket band skulle du vilja locka dit nästa år?
– Ja, man vill väl alltid se Tool”¦.

Ett tips, håll ledigt i kalendern i mitten av juni för 2015 redan nu om du är inne på metal och hårdrock. Copenhell har bara precis visat varför man är Danmarks bästa metalfestival, Sweden Rock Festival får se upp!
För mer info: Copenhells webbplats

TEXT & FOTO: Göran Svensson

Arch Enemy Copenhell 2014 Alissa White-Gluz
Arch Enemys sångerska Alissa White-Gluz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...