Stockholms Kulturfestival 12-17/8

kultur_festival_sthlm (2)
FOTO:
Stockholms Kulturfestival bjöd in till en sex dagar lång sommarfestival mellan den 12-17 augusti.

Under den andra dagen bjöds det redan på intressanta konserter. Det har blivit en storslagen tradition att Sveriges mäktigaste orkester tar med sig en hemlig gäst till Stockholms Kulturfestival, och i år fall äran på hiphopfavoriten Petter. Det bjöds på fantastiska versioner av låtarna från Petters katalog. En fingertoppskänslig balans mellan tvekamp och samspel utlyste på Gustav Adolfs Torg. Strax efteråt på Brunkebergstorg bjöds det på konsert med Merit Hemmingson, en av de första att blanda svenska folkmelodier med jazz och pop.

Under torsdagen bjöd en av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare, Edda Magnason tillsammans med landets mest experimentvilliga orkestrar på en oförglömlig spelning på Gustav Adolfs Torg. Edda Magnason rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop, R&B, soul och klassiskt. Hon albumdebuterade som soloartist 2010, debuterat som solist på Malmö Opera och kammat hem en Guldbagge för huvudrollen i biosuccén ”Monica Z”.

På fredagen ställde sig Hoffmaestro på stora scenen på Gustav Adolfs Torg och uppträde med hitlåtar och publikfavoriter som ”Highway man” och ”Round it goes”.

Det fullsatta Gustav Adolfs Torg fick dock evakueras då stora mängder regn kom tillsammans med hundratals blixtar som lyste upp över himlen. Efter en timmes skyfall fortsatte konserten med buller och bång. Sedan mera kom konserten med Manu Chao att uppskjutas med en timmes försening.

Sist ut på festivalen var Liv Warfield med sitt sexton musiker starka band som bland annat innefattar blåssektionen från New Power Generation.

Fotograf: Calle Anderson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...