Intervju med Brian Marshall från Alter Bridge

alterbridge2014
INTERVJU: Amerikanska rockbandet Alter Bridge med hyllade sångaren Myles Kennedy och medlemmar från ett av 00-talets stora rockband Creed släppte förra året sin fjärde skiva ”Fortress”. I somras var de tillbaka i Sverige för en spelning Sweden Rock Festival och vi fick en pratstund med basisten Brian Marshall innan han och bandet mötte publiken i Sölvesborg.

Senast i höstas förra året spelade Alter Bridge på svensk mark på Arenan i Stockholm. Basisten Brian Marshall minns detta och även att de spelat på Sweden Rock tidigare. Han brukar ha bra minne när det gäller tidigare turnéer.
– Oftast så minns jag att jag varit på ställen tidigare, när jag kommer på plats så känner jag igen mig, säger Brian.
– Vi hade en jättebra spelning senast. Det går bättre och bättre och vi får fler fans för varje gång vi kommer hit. Vi får spela på allt större scener och vi ser alltid fram emot att komma tillbaka hit.

Alter Bridge kom till Sverige tidigare under dagen efter ett par dagar ledigt i Köpenhamn. Redan dagen efter åker de tillbaka till Danmark för att flyga vidare. Alter Bridge har efter släppet av sitt fjärde album ”Fortress” i september förra året haft ett fullspäckat schema och turnerat i allt ifrån USA, Australien, Japan och Europa.
– Vi har fått ett varmt mottagande världen över. Vi har varit runt och spelat och det har varit toppen. Det verkar som att det fortsätter växa och folk tar åt sig albumet allt mer.

DSC_1760

Brian sitter i sin loge och plinkar på sin bas för att värma upp inför kvällens spelning på största scenen. Även en del riff till nya låtar kommer till under tiden på turné men än så länge jobbar bandmedlemmarna var för sig.
– De andra killarna, Mark och Myles, jobbar ganska mycket framför sina datorer på hotellrummen när det finns tid, säger Brian.
– Vi jobbar var för sig men när det gäller att sätta ihop något som band tillsammans så har vi inte riktigt kommit dit. Myles har just gjort ett album med Slash och Mark jobbar en del med solomaterial. Vi kommer snart börja jobba tillsammans men än så länge så känns ”Fortress” fortfarande fräscht och nytt, vi njuter av resan med det albumet just nu.

”Addicted To Pain” och ”Cry of Achilles” var första singlarna att släppas från albumet följt av ”Waters Rising” som när vi träffas nyligen släppts.
– Vi har inte diskuterat vilken som blir nästa singeln, men ”All Ends Well” är en låt vi pratat om. Den låten skulle det bli om jag fick välja, säger Brian.

Finns det något tillfälle i din karriär du associerar med att ha uppfyllt dina drömmar?
– Att vara ute på de här sommarturnéerna i Europa är ganska fantastiskt för mig. Många idoler jag växte upp med får jag nu dela scen med. Att spela inför publiker av den här storleken är något man drömt om sedan man var barn. Ibland får man nypa sig i armen. Att stå på scen är den roligaste delen av mina dagar, det är därför vi gör det här, för att få spela live. Vi delar den passionen. Att stå på scen framför alla dessa människor är att få våra drömmar besannade.

Och nu får ni göra det varje dag.
– Nästan varje dag. Vi spelade med Iron Maiden häromdagen och ikväll spelar vi med en annan legend, Alice Cooper. Vi har även ett par spelningar med Aerosmith inbokade. Det är ganska overkligt.

DSC_1761Är det något folk skulle bli överraskade över att få veta om dig om de hängde med dig under en dag?
– Jag är en ganska lugn person. Jag gillar de enkla sakerna i livet, jag gillar att promenera och att gå till gymmet och träna. Jag är dessutom Facebook-beroende. När jag är hemma umgås jag mycket med min familj, jag har en sexton månader gammal bebis att ta hand om. Jag är verkligen en enkel person, jag går inte ut mycket och jag har slutat dricka och avstår nu mera från partyscenen.

Tror du på karma?
– Jag tror på karma när något gjort något dåligt, men inte när någon gjort något bra. Karma verkar ha en dålig vibb. Man säger ”karma’s gonna get you” eller ”karma’s a bitch” och det är väl det som det är relaterat till. Jag tror på det. Har man gjort något dåligt kommer det förr eller senare att hinna ikapp dig.

Hur förberedar du dig inför en spelning?
– Jag spelar lite bas, värmer upp mina händer med handskar om det är kallt. Jag håller mig varm avslappad och går igenom låtlistan.

Brian kollar upp på låtlistan som hänger på väggen.
– Jag kollar och planerar vart jag ska byta basgitarr. Vissa gitarrer låter bättre i vissa låtar än i andra.

Ser låtlistan likadan ut på festivaler som på inomhusspelningar?
– På festivaler brukar vi faktiskt inte spela i en och en halv timme så ikväll är lite annorlunda. Det varierar, om vi ska spela inför en hårdare publik som Hellfest så vill de träffas av en käftsmäll.

Hur ser planerna inför framtiden för Alter Bridge ut?
– Vi ska spela i USA igen innan året är slut och vi hoppas vara tillbaka här i Europa i möjligen januari. Efter det ska Myles vara ute och spela med Slash ett tag. Senare under 2015 kommer vi förmodligen att börja skriva på vårat nästa album. Vi ser alltid fram emot att spela i Sverige och hoppas på att komma tillbaka snart!

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: PressFoto

 —

Se videon till ”Addicted To Pain” av Alter Bridge här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...