New Found Glory + We Are In The Crowd på House of Blues i Los Angeles 4/10

DSC_0455

LIVERECENSION: The Glamour Kills Tour 2014 gjorde ett stopp i Los Angeles på House of Blues den fjärde oktober. Förbandet We Are In The Crowd från New York inledde lördagskvällen med ett energiskt set följt av erfarna poppunkarna New Found Glory.

The Glamour Kills Tour 2014: New Found Glory + We Are In The Crowd 
House of Blues i Los Angeles, Sunset Strip den 4 oktober
we-are-the-in-crowd-press-photo
We Are In The Crowd har det inte helt lätt. Det är lätt att tankarna förs till Paramore när hör och ser ett tjejfrontat poppunkband, särskilt när varken musiken eller scenspråket är helt olikt. Att jämföras med Paramore är inte alltid en komplimang, då man mest blir irriterad över att behöva höra och se en kopia. Men man ska inte vara för snabb med att döma. We Are In The Crowd sticker ut på sitt sätt och gör ett bra jobb med att värma upp publiken. New York-bandet har efter Warped Tour-turnéer och förbandsspelningar till bland andra All Time Low trots allt lyckats göra sig ett namn i både USA och Europa, dock har Sverige ännu inte fått sig ett besök.

new_found_glory_2014

New Found Glory är ett av de poppunkband som hängt med allra längst i sin genre. Sedan 1997 har de hunnit släppa sju album och när de intar House of Blues i Los Angeles är det bara några dagar innan deras åttonde album Resurrection ska släppas. I publiken syns både nyfrälsta ungdomar och äldre old school-fans som sjunger med i gamla som nya låtar.

Poppunk är en genre som är extremt svår att sticka ut i, och New Found Glory gör det varken bättre eller sämre än band som All Time Low eller Yellowcard. Sångaren Jordan Pundik har dock överlägset den gnälligaste rösten av dem alla. Det som styrker New Found Glory är erfarenheten och självklarheten av att det är just det här de ska göra. Trots att de kantats av mindre skandaler som avhoppet av gitarristen Steve Klein efter pedofilanklagelser förra året har bandet lyckats stå imponerande starka år efter år. Det här bandet ser aldrig trötta ut på scenen, och inte heller har den ständigt crowdsurfande publiken någon brist på energi. Om man ska jämföra den amerikanska publiken med den svenska på spelningar så har jag en bra nyhet. Den amerikanska publiken ligger betydligt sämre till när det gäller klädstil. I stort sett varenda en är klädd i inget mer klädsamt än en urformad bandtröja och baggy jeans. Nästa gång ett poppunkband säger att vi svenskar är snygga kan vi gott och väl ta åt oss.

Konserten avslutas med en enorm mängd konfetti som faller ner från taket, ungefär som om de nyss framfört något helt enastående och oförglömligt liksom en Lady Gaga-show. Nja, riktigt så fantastiskt var det inte. Däremot kan jag rekommendera nya skivan Resurrection som släpptes den 8 oktober, faktiskt en riktigt bra skiva av New Found Glory. Bandet turnerar i Europa senare i höst, men tyvärr blir Sverige utan ett besök denna gång.

 Text: Rosanna Rundlöf

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...