The Pretty Reckless + Adelitas Way på The Wiltern i Los Angeles 10/10

the pretty reckless
LIVERECENSION: Rockshower i högsta klass bjöds det på när The Pretty Reckless spelade tillsammans med Adelitas Way på The Wiltern i Los Angeles den 10 oktober. Pretty perfect uppträdanden av de både amerikanska rockbanden.

The Pretty Reckless + Adelitas Way + Falling Through April
The Wiltern i Los Angeles 10 oktober

adelitas-wayAdelitas Way bildades i Las Vegas 2006 och har sedan dess släppt tre album, det senaste i raden Stuck släpptes i somras. De är ett rockband i samma anda som Alter Bridge, Creed och Shinedown och kör rak rock utan inslag av growl eller screamo. Adelitas Way ett underskattat band med en hel del starka låtar som mycket väl skulle förtjäna mer uppmärksamhet här i Europa. Att spela förband till The Pretty Reckless är nog därför en ganska bra väg att gå.

Publiken som inte verkar ha hört om Las Vegas-bandet tidigare står till en början som frågetecken, tills efter några låtar då publiken verkar mer intresserade och diggar med. Det är svårt att inte föras med till catchiga Invincible, Sick och Criticize. Adelitas Way är inte ett av alla förband som försvinner i mängden och glöms bort. Man ser tydligt att det här är ett band som lätt skulle förtjäna sin egna spelning, de uppträder alldeles för proffsigt och självsäkert för något annat. När det är slut vill jag bara höra mer och jag saknar Blur från senaste skivan Stuck. Jag tror och hoppas att åtminstone några i publiken går hem och kollar upp det här bandet efteråt, men jag är inte orolig över att det inte skulle fortsätta gå uppåt för Adelitas Way framöver. De är ett band jag kommer ta med mig och ge en säker plats bland mina spellistor. Den typ av rock de gör finns det alldeles för lite av just nu.

Trots att Adelitas Way har satt ribban högt är det inte direkt en svår uppgift för The Pretty Reckless att överta scenen en stund senare.

Taylor Momsen är iklädd ett långt svart linne med ett glittrande kors, tajts och höga stövlar när hon och hennes band kliver på scenen och inleder med första spåret Follow Me Down från senaste skivan Going To Hell. Redan där känner jag att det kommer bli en rockshow av högsta möjliga klass. Det är som att hela publiken står med öppen mun, för wow, hur kan Taylor vara så snygg och samtidigt sjunga så bra och vara så himla cool? Det är inte ofta man ser en konsert och hela tiden tänker på hur perfekt framträdandet är.
Om du gillar The Pretty Reckless på skiva så kommer du absolut älska The Pretty Reckless live. Låtarna är rockigare, Taylor Momsens röst är raspigare, och dessutom får man hela den visuella bilden av ett snyggt band med perfekt sammanhörighet och karisma.

De spelar mestadels låtar från senaste skivan men även ett par äldre, bland annat Make Me Wanna Die och Since You’re Gone. ”I wrote this song so you guys could sing along” säger Taylor när hon presenterar Heaven Knows.
Trots att Taylor Momsen kommer från en skådespelarbakgrund är det uppenbart att rockstjärna inte är en roll hon spelar på scen. Det är alldeles för äkta för att inte vara på riktigt. När man såg Taylor som lilla Jenny Humphrey i tv-serien Gossip Girl hade man aldrig kunnat tro att man några år senare skulle se henne som en rockdiva på scen i Los Angeles och ta henne på absolut största allvar. Och sedan att hon är så ung, endast nyligen fyllda 21 och inte bara frontar sitt band utan skriver alla låtar är ännu mer imponerande. Det finns nog inte en enda person i publiken som inte skulle vilja vara Taylor Momsen efter den här kvällen.
Höjdpunkterna är förutom inledningen rockiga Absolution. The Pretty Reckless är något av de bästa jag sett på en scen på länge. Det är svårt att vara kritisk när man omöjligt kan komma på något ögonblick under konserten som inte var pretty perfect.

Text: Rosanna Rundlöf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...