Intervju med albumaktuella SMASH INTO PIECES

SMASH-INTO-PIECES-PROMO-20141
INTERVJU:
Rockbandet Smash Into Pieces är tillsammans med bland andra Hardcore Superstar och HEAT ett av banden på Bandit Insanity Tour som just nu rullar genom landet. I februari släpper Örebro-bandet sin andra skiva ”The Apocalypse DJ” där de samarbetat med producenten bakom bland andra Alter Bridge och 3 Doors Down. Vi tog ett snack med sångaren Chris Adam Hedman Sörbye om turnén, deras besatthet av fitness och vad som väntar under det kommande året.

Hej Chris Adam! Ni är just nu ute med Bandit Insanity Tour. Hur har turnén gått hittills?
– Turnéstarten gick väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Hardcore Superstar fick tyvärr ställa in dom två första datumen som var i Örnsköldsvik och Rättvik på grund av att Jocke i Hardcore insjuknade och var tvungen att läggas in på sjukhus med mycket hög feber. Det var ett otroligt hårt slag för oss alla andra band när vi fick beskedet. Ö-vik gick med på att köra datumet ändå och det var väldigt bra med folk så alla var nöjda och glada trots allt. Torsdagen på Göta Källare i Stockholm och på KB i Malmö ser för närvarande ut att bli av. Håller tummarna för att Jocke mår bättre idag också!

Vad har ni för relation till de andra banden, Hardcore Superstar, HEAT och Outtrigger?
– Största relationen vi har är väl att alla banden kommer från ett och samma skivbolag, nämligen Gain/Sony Music i Göteborg. Saker och ting blir många gånger lättare och smidigare när alla jobbar med samma människor runt produktionen. Alla banden går väldigt bra överens för övrigt och har lirat ihop vid många olika tillfällen lite runtom i vårt avlånga land.

Ni släpper The Apocalypse DJ den 25 februari. Vad kan vi förvänta oss, kommer något att överraska?
– Stämmer bra! Det som förväntas är att folk aldrig mer skall behöva komma fram till oss efter ett gig och säga ”ni låter mycket bättre live än på skiva!”. Vi har satsat mycket mer på att få ett ”liveigare” sound och det tycker jag verkligen vi har fått till, mycket tack vare Brian Sperber (Alter Bridge, 3 Doors Down, Ozzy Osbourne med flera) från New York som har mixat skivan. Han har förstått från början hur vi vill låta vilket har underlättat arbetet.

Vilken är den största skillnaden från debutalbumet Unbreakable (2013)?
– Soundet! Det är mycket mer organiskt och ”liveigt”! Det är dessutom lite hårdare än vanligt samtidigt som det också är mjukare, vilket har skapat en ganska stor kontrast på nya skivan. Jag kan tycka att det är en jävligt viktig krydda. Vem vill lyssna på en skiva där alla låtar låter likadant lixxzom?

Hur känns det att släppa sin andra skiva jämfört med att släppa en debut? Är det mer eller mindre press?
– I och med att jag endast kan svara för mig själv så kan jag säga att jag inte upplevt någon direkt ”press”. Jag har snarare känt mig supertaggad och har länge velat göra revansch. Jag har ju dessutom fyra otroligt talangfulla musiker i mitt gäng som jag litar på till 100% när det kommer till vad dom tillför musikaliskt. Efter snart 8 år som band och musiker så känner jag äntligen att jag har hittat mitt sound och karaktär vilket jag tror att folk kommer höra idag – den ”liveiga” Chris Adam finns nu även på skiva!

Många av era musikaliska influenser verkar komma från USA, drömmer ni om att en dag spela i staterna själva?
– Stämmer bra det. Det har alltid varit största drömmen att slå i staterna! Just nu så ser det ut som att även den drömmen kommer att gå i uppfyllelse för oss då jag skall iväg på Smash Into Pieces första radiointervju där i vår följt av en eventuell kommande USA-turné. Stay tuned!

Ni har bland annat vunnit årets Svenska Genombrott i Bandit Rock Awards 2013, spelat i Japan och agerat förband till band som Alter Bridge och Skillet. Vilket ser ni själva som er största bedrift hittills som band?
Oj. Största bedriften måste vara att vi har hållit ihop som ett trots allt som vi gått igenom. Om sanningen skall fram utan att flasha och namedroppa saker hit och dit så är det faktiskt just det. Ingen av oss har gett upp drömmen och kommer inte göra det heller. Som vi brukar säga ”Nothing can stop the SIP-train!”.

Har ni fått träffa något band som inspirerat er, hur var det mötet?
– Vi har träffat väldigt mycket band och lärt känna folk genom åren, men eftersom jag endast kan svara för min egen del så är det garanterat mötet med Myles Kennedy & Alter Bridge på Arenan när vi öppnade för dom i Stockholm i oktober 2013. Det är trots allt tack vare Myles Kennedy som jag överhuvudtaget sjunger idag. Även mötet med Björn Strid från Soilwork var ganska overklig när jag satt och snackade med honom backstage i 40 minuter under vårt gig på Getaway Rock Festival i Gävle, båda två är verkligen hur schyssta dudes som helst!

Har ni något band ni drömmer om att dela scen med?
– För min del: Pantera! Det hade ju varit rätt fett. Även om det kanske inte alls är rätt forum för Smash att lira i. Nickelback är väl ett annat band som vi alla i Smash mer än gärna skulle tacka ja till att åka på vägarna tillsammans med.

Ni spelade under Innebandy-VM i Skandinavium i december – hur hamnade ni där?
– De ville ha oss helt enkelt! Vi hade ju precis släppt första singeln ”Disaster Highway” från kommande nya skivan och fick ett mail från eventarrangören ganska omedelbart om att de var sugna på att ha oss som pausunderhållning. Det var inte illa att få lira akustiskt för 15.000 personer i publiken per gång under de dagarna inte!

Hur intresserade är ni själva av sport/fitness?
– Det finns en viss besatthet av träning i Smash (vilket är rätt uppenbart när man ser oss). Jag är väl den enda som inte har klätt av mig på scenen under ett gig än. ”Den som väntar på något gott”, som man brukar säga! Vi alla är otroligt intresserade av träning och att hålla sig i form, man mår bättre som människa både fysiskt och mentalt plus att man mår så många gånger bättre ute på vägarna av att röra på sig. Att turnera tar på krafterna och av träning kommer energi. En bra kombo helt enkelt.

Vilken musik är bäst att träna till?
Svår fråga. Jag är allätare vilket betyder att jag egentligen kan träna till vad som helst så länge det finns en bra jävla energi i det. Men i slutänden så står min träningslista till ca 90% av alternativ rock med high-tempo.

Vad kan man förvänta sig av en spelning med Smash Into Pieces?
– Förvänta dig hur mycket du vill för du kommer få precis det du vill ha! Vi ger 110% live och det är där vi hör hemma. Vi älskar våra fans och vi vill att alla i publiken skall känna sig delaktiga i vår show.

Vad har ni för nyårslöften/ambitioner inför 2015?
– Försöka bli ”beach”-redo. Som varje år! Skämt åsido så är väl ambitionerna att efter 2015 så skall ingen i Europa INTE ha hört talas om Smash Into Pieces!

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

Smash Into Pieces är aktuella med The Apocalypse DJ som släpps den 25 februari och Bandit Insanity Tour.

Den 5 februari kommer Bandit Insanity Tour till Stockholm, Göta Källare och den 7 februari till Malmö, KB. Mer info hittar du på Bandits hemsida.

Se videon till A Friend Like You från debutalbumet Unbreakable.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...