Högoktanig rackarpunk med Dropkick Murphys!

Dropkick Murphys KB 5 feb 2015 3
Vad:
 Dropkick Murphys
Var: Kulturbolaget, Malmö
När: 05/02 2015
Betyg: 3,5 av 5

LIVERECENSION: Massachussets-bandet Dropkick Murphys kör högoktanig rackarpunk med tydliga irländska influenser med säckpipa, dragspel, banjo och kopplar snabbt och enkelt grepp om vilken laid back publik som helst. Efter att bara ha sett jänkarbandet på scen tidigare på youtube är förväntningarna högt ställda.”Let´s go Murphys” hörs unisont från publiken strax innan bandet äntrar scenen. Och bandet levererar. Såklart.
Med åtta album i bagaget har de en hyfsad låtskatt att ösa ur. Däremot håller kanske inte allt material samma klass och det blir inte den käftsmäll som förväntats.
De fartfyllda, energiska och allsångsvänliga låtarna som ”Shipping out to Boston” och ”The boys are back” jämte mer avskalade ”Rose Tattoo” sitter så klart helgjutet men där finns downperioder som drar ner på helhetsbetyget.  Tyvärr. Men när bandet i sedvanlig stil fyller scenen med tjejer från publiken i slutet av konserten under ”Kiss me, I´m shitfaced” – och det är unison allsång – är det ren kärlek i lokalen. Så pass att även de mest party- och allsångssugna killarna tar sig friheten att knalla upp på scenen. Då är det toppklass. Och nära att tro att man befinner sig på en irländsk pub i Boston – eller på Irland.

Dropkick Murphys KB 5 feb 2015 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...