Liverecension: Skindred på Bråvalla festival 25/6

Skindred2
FESTIVAL/LIVERECENSION: Skindred får igång partyt under Bråvallas första dag. 

Datum: 25 juni
Scen:
Panorama
Betyg: 3/5

Walesiska Skindred är ett av de första banden ut på scen under Bråvallas första dag. Trots den tidiga speltiden så lyckas de dra en hyfsat stor publik till Panorama-scenen. Klockan är bara 14.00 men sångaren Benji Webbe är redan redo för fest i silvrig scarf, spejsade solglasögon och läderjacka.

Deras musikaliska blandning av partymetal, rap och reggae är ingen personlig favorit, även om låtar som Nobody, Ratrace och Kill The Power är festliga och klart lyssningsbara. Problemet är egentligen inte deras sound i sig, det svåra är när deras låtar i alla möjliga skepnader och med olika genreinfluenser flyter samman i en och samma spellista. I början av spelningen är det hur kul som helst att se dessa festprissar röja loss på scen, men efter ett tag blir man trött i huvudet.

De ska ha beröm för sin förmåga att få igång publiken, men framförallt för sin glädje och energi på scen. Musikalisk kreativitet är alltid välkommet, men ett band som Skindred gör sig bäst i liten dos.

Spelningen avslutas med ett gästspel från Papa Roach-sångaren Jacoby Shaddix i låten Warning.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Markus Lundqvist

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...