Intervju med Jinxx från Black Veil Brides: ”När man inte är på turné känner man sig som vilken kille som helst”

blackveilbrides-press-2014
INTERVJU: Black Veil Brides är aktuella med sitt fjärde och självbetitlade album där de samarbetat med stjärnproducenten Bob Rock, mannen bakom bland andra Metallica och Mötley Crües succéverk. Vi träffade gitarristen Jinxx innan deras spelning på Tyrol i Stockholm i våras för att prata om senaste albumet, starstruck-moments och kändisskapet.

Senast de amerikanska metalstjärnorna Black Veil Brides spelade i Stockholm var det på ett utsålt Klubben, den här gången är det den betydligt större scenen på Tyrol som gäller. Faktum är att i samtliga städer de besöker på den här Europaturnén så intar större scener än senast. Det nya fjärde och självbetitlade albumet har varit ute sedan oktober förra året och Jinxx är nöjd med framstegen sedan senast.
– Allt har gått framåt sedan albumet, vilket vi hade hoppats på. Vi har fått en större publik utan att utesluta vår gamla fanbase.

På albumet har de samarbetat med stjärnproducenten Bob Rock som producerat mängder av Black Veil Brides egna inspirationskällor som Metallica och Mötley Crüe. Även om de själva varit fans av producenten var det Bob Rock själv som hörde av sig. Efter att ha hört låten ”In The End” från det förra albumet på radio bestämde han sig för att ta kontakt med bandet.
– Han tyckte vi var ett ungt band med ett sound han letat efter, vi påminde honom om tidigare band han jobbat med, berättar Jinxx.
– Det var definitivt en dröm som gick i uppfyllelse. Vi är alla stora fans av hans tidigare verk, han har producerat några av våra favoritalbum genom tiderna. Att få jobba med en sådan legend var inspirerande för oss alla. Vi lärde oss jättemycket och fick även höra ett par historier om våra favoritband. Det var jätteroligt att få jobba med honom.

Black Veil Brides 5 Gosia Machaczka (2)Blev det några starstruck-moments?
– Vi hade en frukost anordnad för vårt första möte, och omedelbart när han kom in i rummet klockan nio på morgonen i cowboyboots kände vi att han var ”bigger than life”. Han såg exakt ut som i dokumentärerna vi sett som yngre. Det var definitivt ett starstruck-moment. Men efter ett tag hade vi lärt vi känna honom och han kom att bli som en medlem i bandet.

Hur kom han att påverka soundet på albumet?
– Han fick oss att låta större vilket var vad vi strävade efter. Vi ville låta hårdare. När vi pratade på den där frukosten om hur vi ville låta nämnde vi Metallicas ”The Black Album” och Mötley Crues ”Dr. Feelgood”. Vi ville ha det där stora och hårda soundet. Vi har försökt nå det med tidigare producenter men vi har aldrig riktigt kommit dit. Den här gången lyckades vi.

Finns det något tema på albumet?
– Det är inget konceptalbum som vårat tidigare var. Temat är mestadels mörkt, men det representerar hur vi växt som människor och som band. Albumet diskuterar händelser vi gått igenom, misstag som vi lärt oss från, det handlar om det förflutna och om att gå vidare – det är ganska mörkt och personligt. Men det finns ändå ett positivt ljus.

Vilken är den bästa komplimangen du fått för ditt band och din musik? 
– När folk säger att de älskar mitt violinspelande. Det är mitt speciella bidrag till bandet och jag är själv ett fan av klassisk musik. Jag har spelat ända sedan jag var barn och det är något jag älskar att införa i rockmusik eftersom det är så ovanligt. Jag tycker det är så roligt när fans också uppskattar violinen, det får mig att känna mig speciell när de kommenterar sådana saker på till exempel Twitter.

Ni är ganska aktiva på Twitter?
– Oja, det är vi alla. Vi gillar att hålla oss aktiva och att vara personliga med fansen. Vi är inte omöjliga att nå.

Black Veil Brides 7 Gosia Machaczka (2)

Vem har varit den mest inspirerande personen för dig i ditt liv, det behöver inte vara någon musikrelaterad?
– Det finns ganska många genom åren, men jag säger Abraham Lincoln, tidigare president i USA. Han verkade vara en väldigt ärlig och rak person. Han var nog ganska galen, men han höll sig till vad han sagt och det är något att bli respekterad för.

Vad har ni för saker på er rider?
– Som roliga saker…? Haha! I USA brukar vi skoja till det och lägga till en valfri dvd, personen som fixar grejerna får alltså välja ut filmen själv. Så ibland slutar det med att vi får riktigt skumma filmer att titta på i turnébussen! (skratt) Det är ganska underhållande. Här i Europa brukar vi mest spela tv-spel, ofta fotbollsspel.

Black Veil Brides 10 Gosia Machaczka (2)Vad gillar du att göra när du är hemma i Los Angeles och har en ledig dag?
– Jag har en trädgård med pool och jag gillar att bara sitta där med en akustisk gitarr och lyssna på naturen, stänga ute allt annat.

Blir du ofta igenkänd när du är ute och går på gatorna?
– Det händer inte så ofta i Hollywood eftersom det vistas så mycket människor där, men det förekommer. I Europa är det nog vanligare, speciellt i England. Förra julen var jag där för att hälsa på min flickvän och jag var ute och såg sevärdheter som Abbey Road och fotograferade. Då helt plötsligt hör jag någon röst bakom axeln som säger ”Jinxx!”. Man blir chockad, för man tänker inte på att man är i ett band varje dag. När man inte är på turné känner man sig som vilken kille som helst.

Använder ni fejkade namn när ni checkar in på hotell?
– Haha, ja! Jag kan dock inte säga vilka de är, haha. Vi började med det ganska tidigt när vi hade börjat turnera eftersom vi fick konstiga telefonsamtal och det knackades på dörrarna mitt i nätterna. Det blev bara för mycket och vi var tvungna att göra något åt det.

Vilka är dina bästa råd för att komma över någon?
– Att komma över någon annan (skratt) nej då. Att låta det ta tid. Man behöver få känna sig deprimerad. Att bedöva sig med alkohol eller droger är ingen bra idé, då kommer man inte känna den smärta man behöver för att komma vidare. Man behöver också komma ut ur huset och göra något med sitt liv. Att jobba hitta sig själv innan man träffar någon ny är jätteviktigt.

Finns det något du ångrar eller skäms över när du ser tillbaka på din karriär?
– Ibland önskar jag att jag tagit saker lite mer seriöst. Vi har alla haft dagar då man känt sig nere och tycker att allt suger. Man glömmer ibland att det har varit dagar då vi var fattiga och skramlade mynt för att få ihop så att vi kunde äta och när vi under vår första turné reste runt i en liten trång och obekväm van. När man hållit på ett tag tenderar man att glömma det. Jag ångrar de stunder jag känt så, jag behöver påminna mig själv varje dag att jag är lycklig över att vara där jag är.

Ni har ett intensivt turnerande framför er, hur ofta längtar du hem när du är på turné?
– Ibland bara. Jag har vant mig med att mitt hem är på turnébussen. Ibland när jag kommer hem så får jag känslan av att inte veta vad jag ska göra med mig själv, det känns bara konstigt att vara hemma.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto
Livefoto: Gosia Machaczka

Black Veil Brides är aktuella med sitt fjärde album Black Veil Brides. Se videon till Goodbye Agony här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...