Anders F får Rockbåten att gunga

Anders F Rockbåten 9 juli 2015

LIVERECENSION Det är (tyvärr) bara 60 personer ombord på Rockbåten men kapten Anders F Rönnblom med maskinist Peter R Ericson vid sin sida ror hem ett smått fulländat gig om två set där publiken bjuds på en rad fina rockklassiker.

Jag fick Anders F Rönnblom med bröstmjölken i stort sett. Det fick jag med Deep Purple och Led Zeppelin också och under många år i tonåren fick den svenska rockkompsitören därför stå lite i skuggan av de mer hårdare coolare internationella konkurrenterna. Men man blir visare med åren”¦.
Anders F har kört live med samma sättning sedan många år tillbaka. Och det märks. Bandet är tajt och verkar ha skoj, skoj så där som man har när man känt varandra länge. Och har bandet skoj brukar oftast publiken ha skoj. Det har vi denna kväll. Vi 60 personer som samlats för denna sjödrabbning får en hitkavalkad som är het som eld: Vildhonung, Jag kysste henne våldsamt, Mamma hjälp mig, Skratta tills tåget går och Europa brinner, för att bara nämna några. Vi får två set om tiolåtar var (plus bonuslåten Drömde). Och allt eftersom kvällen fortlider och klassiker efter klassiker levereras känner vi nog lite till mans lite skadeglatt att de alla andra som borde varit här inte är värda detta.
Det är gåshudvarning nästan hela kvällen. Och den familjära stämningen når sin kulmen redan i första setet när bandet bränner av Peter R Ericsons National Hero och där Peters son (tror jag det är) bjuds upp på scen för att lira med på gura.

Den intima stämningen på denna rockbåt går nästan att ta på efter några låtar. Det är smått stelt och trevande inledningsvis – ingen applåderar till exempel när Anders F med band går på scen – men efterhand som rödtjutet, stänkarna och ölen berett väg blir publikum mer våglig och börjar digga med och applåderar alt mer högljutt. Mot slutet är det så mysigt att man inte vill att det ska ta slut.

Jag tror jag fick en duktig Anders F-revival ännu en gång denna kväll. Den kommer nu att drabba min son Julius”¦Om inte andra Helsingborgare uppskattar fin vis- och rockkonst gäller det att smida på eget håll.

Anders F Göran Rockbåten 9 juli 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Livelåtar (klicka och lyssna): 
Jag Kysste Henne Våldsamt
Skratta tills tåget går

Setlista Helsingborg, Rockbåten
LÅNG TID
SKUGGSPEL
ANNABEENOX
HON SKÖT EN YUPPIE IDAG
NATIONAL HERO (Peter R Ericson)
ÖMHETSDESPERADO
VILDHONUNG
KUNGARIKE
MAMMAHJÄLP MIG
JAG KYSSTE HENNE VÅLDSAMT

DIN BARNDOM SKALL ALDRIG DÖ
HAR DU SETT MIN BRODER JOSEF
MER ÄN AMERIKA
GUDS ROSOR
TAMBOURINES & LOVERS
GRAND HOTEL
DIMMAN LIGGER TÄT
DESOTO
SKRATTA TILLS TÅGET GÅR
EUROPA BRINNER

DRÖMDE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...