Timbuktu lyser upp på halvgrått beach-party

IMG_3571
LIVERECENSION. Det finns få strandnära platser i världen som är så vackra som Pålsjö. Addera en så suverän artist som Timbuktu och hans stående kompband Damn! och du har ett sjuhelvetes bra party på gång.

Det går från regnvarning till kanonfin kväll med solnedgång. En strand så full med människor att nära ett hundratal söker sikt och sittplats på bryggan ut mot kallbadhuset. Sommarklädda människor, skratt, värme och en oerhört vacker fond.  Och så drar Timbuktu och Damn! Igång och levererar en show som får de oroväckande regnmolnen att fly mot Danmark och solen att visa sig från sin bästa sida innan den brinner upp i havet bortom horisonten.

Jag såg Timbuktu och Damn! på Roskildefestivalen härom veckan men inramningen här i Helsingborg på Pålsjö strand vid Öresund gör det hela så mycket vackrare och mer innerligt och kärleksfullt. Man blir varm inombords och vill krama personen som står bredvid. Det kan vara miljön. Det kan också vara vinet. Det kan också vara just det faktum att Timbuktu & Damn! står på scen tillsammans med nyss nämnda ingredienser. Vackert, dansant och ett jäkla tryck – mysigt värre!
Samspelet mellan Jason Diakité och bandet är fantastiskt och det är tajtare än bandet mellan mor och son.

Hitsen är många. Men allsången till ”Alla vill till himmelen” skojar man inte bort. Då blir det mer sand i sommarskorna när alla dansar runt än i hytterna på rallybilarna i Paris-Dakar. Men det bara haglar hits under tiden då kvällen övergår till skymning och publiken dansar vidare. Kärlek!

Timbuktu, du är älskvärd som få – keep on rockin´!

Live: klicka och lyssna: 
Alla vill till himmelen

Text: Göran Svensson
Foto: CC-BY joakim@jardenberg.com

IMG_3579

 

 

 

IMG_3412IMG_3415

IMG_3520

IMG_3522IMG_3613

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...