HälsingborgsFästivalen taggar upp

HälsingborgsFästivalenPremiären förra året blev en succé med över 1000 besök. Så nu har det lagts ner än mer krut på fler artister varvat med konstutställningar och mer mys på det som heter HälsingborgsFästivalen och som drogs igång som ett komplement då Helsingborgsfestivalen las i malpåse och blev Hx. Ladda för rock´n´roll och fullt ös på Rockbåten i dagarna tre: 30 juli till 1 augusti.

– När kommunen förra året informerade om att man hade för avsikt att flytta stans festival och göra något nytt i slutet av augusti så drällde det in förfrågningar till oss på RockBåten M/S Harmony att hitta på något eftersom Helsingborg i slutet av juli brukar ha fullt med turister och festsugna medborgare. Vi antog utmaningen och drog ihop HälsingborgsFästivalen. Det blev minst sagt en succé. Därför har vi i år valt att utöka festivalen med fler artister,med utställningar inom konst genom en lokal konstnär och musiker, med en fotoutställning och en hårutställning, säger Tomas Nilsson, kapten för både båt och festival.

De tre dagarna har delats upp i genrer:

  • Torsdagen den 30 juli tillägnas bluesen med tre band, ett från Stockholm, ett från Lund och ett lokalt med kända musiker i ett helt nytt projekt de döpt till Svett i Pannan.
  • Fredagen den 31 juli blir det frisk blandning med allt från punk till soul med lokala och regionala förmågor.
  • Lördagen den 1 augusti innehåller pop, hårdrock, bluesjazz och rock i alla dess former.

Fotnot. Mer info om HälsingborgsFästivalen hittar du på Rockbåtens Facebooksida. Rockbåten kör rock´n´roll både inne i kajutan som på toppdäck hela sommaren.

Hälsingborgs Fästivalen spelschema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...